Αιγάλεω: Εικόνες ντροπής στις τουαλέτες του Ειδικού Γυμνασίου –Λυκείου – Οι υγειονομικοί έλεγχοι και η αδράνεια

Φθορές, σπασίματα, υγρασία και ελλιπείς συνθήκες υγιεινής συνθέτουν το «τριτοκοσμικό» σκηνικό στις τουαλέτες του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Αιγάλεω.

Της Εύης Κατσώλη

Σε ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αιγάλεω, όπου φοιτούν μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Αττικής η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και ντροπιαστική.

Έρχεται δε να επιβεβαιώσει και να αναδείξει τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ αν παρατηρήσει κάποιος με προσοχή, όταν έγιναν εργασίες, τοποθετήθηκε λεκάνη στο σημείο που πριν υπήρχε μια «τούρκικη» τουαλέτα. Η φαντασία και η ευρηματικότητα σε όλο το μεγαλείο τους…

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στον Δήμο ενώ υπάρχουν και επιστολές της Υγειονομικής Επιτροπής από το 2020 και το 2021, στις οποίες επισημαίνονται αναλυτικά τα προβλήματα, καλώντας τους αρμοδίους να βρουν λύσεις και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες εργασίες για να βελτιωθεί η κατάσταση, όμως έως τώρα δεν έχει γίνει κάτι.

Μάλιστα τόνισε ότι «λόγω των φθορών και του παλιού εξοπλισμού καθίσταται πιο δύσκολη και η καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου».

Υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν πραγματοποιήσει από το 2021 αυτοψία στον χώρο, παρουσία του διευθυντή του σχολείου και σε έγγραφο καταγράφονται αναλυτικά τα προβλήματα που εντόπισαν, ενώ ζήτησαν να βρεθούν άμεσα λύσεις από τους αρμοδίους.

«Κατά τον υγειονομικό έλεγχο διαπιστώθηκαν φθορές στην τοιχοποιία, στο πλαίσιο (κάσες) των θυρών, στα πλακίδια, καθώς και οξειδώσεις σε διάφορες επιφάνειες».

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται επίσης: «Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και τη λήψη το συντομότερο δυνατόν των απαραίτητων μέτρων για τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών των ανωτέρω χώρων».

Παρόμοιες ήταν και οι επισημάνσεις και στο δεύτερο ενημερωτικό έγγραφο έπειτα από ελέγχους που έγιναν.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.