Με την κατάθεση του πατέρα του Άλκη συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του γιου του και τον τραυματισμό άλλων δύο φίλων του τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, ο πατέρας του Άλκη, επικαλούμενος τόσο την δικογραφία όσο και την στρατιωτική του εμπειρία (λόγω ιδιότητας-είναι στρατιωτικός-) η επίθεση το μοιραίο βράδυ ήταν προσχεδιασμένη και παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση.

«Οι κατηγορούμενοι ήταν οργανωμένοι στο σύνδεσμο της Θύρας 4 και όλοι κρατούσαν φονικά όπλα. Ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση και από το γεγονός ότι είχαν κινητά τηλ. εκ των οποίων τα 4 έκρυψαν στη θύρα 4 και τα άλλα τα απενεργοποίησαν πριν φτάσουν στην περιοχή της Χαριλάου. Αυτό το λένε στον στρατό ‘σιγή ασυρμάτου’».

Αλλά και ο τρόπος με τον οποίο «χτύπησαν» οι 12  δείχνει σύμφωνα με τον πατέρα του Άλκη ότι ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση. «Χτύπησαν γρήγορα. Γνώριζαν που θα κάνουν την επίθεση. Ήξεραν, έχοντας πληροφορίες για την ύπαρξη ομάδων πέντε ατόμων φίλων του Άρη. Ήταν προσχεδιασμένο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση. Όλοι μαζί έφυγαν για να επιστρέψουν στη Θύρα 4. Ήθελαν να σκοτώσουν».

Σύμφωνα με τον πατέρα του Άλκη αν κάποιος από τους 12 κατηγορούμενους διαφοροποιούσε τη θέση του θα έπρεπε να αντιδράσει κάπως διαφορετικά, θα συμπεριφερόταν ανθρώπινα το μοιραίο βράδυ. Κάλεσε παράλληλα τους 12 να αποκαλύψουν το άτομο που τους καθοδήγησε για να κάνουν την επίθεση.

Ο πατέρας του Άλκη στην αρχή της κατάθεσής του περιέγραψε τον χαρακτήρα του Άλκη. Όπως είπε ήταν ένα ήρεμο παιδί το οποίο ποτέ δεν δημιούργησε φασαρίες, ούτε και προβλήματα σε καθηγητές και συμμαθητές του.

Όπως είπε ο κ. Καμπανός, ο Άλκης ήταν απλός φίλαθλος του Άρη. Δεν πήγαινε τακτικά στο γήπεδο. Δεν ήταν οργανωμένος φίλαθλος του Αρη, αλλά αγαπούσε την ομάδα των κίτρινων.

«Ζήτημα να έχει πάει 7-8 φορές στο γήπεδο. Ποτέ δεν συνελήφθη για επεισόδια οπαδών. Ούτε είχε προσαχθή ποτέ σε αστυνομικό τμήμα».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του  αναρωτήθηκε: «Για πιο λόγο μου ζητούν συγνώμη, αν δεν έκαναν τίποτα; Ας ζητήσουν συγχώρεση από το Θεό. Κατέστρεψαν την ζωή όχι μόνο του Άλκη, αλλά και όλης της οικογένειας».

«Δεχόμασταν μηνύματα από καθηγητές και φίλους ευμενούς σχολιασμού για την ποιότητα του χαρακτήρα του Άλκη. Ποτέ δεν άκουσα άσχημη λέξη. Ο Άλκης ήταν ο πραγματικός μου πατέρας. Ήταν η φωνή της συνείδησής μου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που με συνιστούσε να μην θυμώνω, να μην οργίζομαι».

Πηγή: ethnos.gr

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.