Στις κορυφαίες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον εντάσσεται η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., η οποία διακρίθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά ως Great Place to Work, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας Best Workplaces του Great Place to Work® Institute Hellas, μια από τις πιο αξιόπιστες έρευνες αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η Μασούτης είναι η μόνη εταιρεία του κλάδου των Supermarket που βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα στην κατηγορία άνω των 250 εργαζόμενων.

χορηγός επικοινωνίας

Το βραβείο που η Μασούτης κατακτά για έντεκα συναπτά έτη συμβολίζει τη διάρκεια στις σχέσεις της με τους εργαζόμενους καθώς και τους στενούς δεσμούς μεταξύ τους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά των εργαζόμενων σε 372 καταστήματα, κεντρικά γραφεία διοίκησης και Κέντρο Logistics, όπου συνολικά 9.878 εργαζόμενοι ενώνονται με κοινές αξίες και όραμα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Μασούτης αφιέρωσε, όπως κάθε χρόνο, το βραβείο στους εργαζόμενους, τονίζοντας: «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας, που μας επιβεβαιώνουν κάθε χρόνο ότι αυτοί είναι η δύναμή μας. Το βραβείο αυτό τους ανήκει. Εδώ και 46 χρόνια βαδίζουμε μαζί, με έμπνευση το όραμα και τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες που χάραξε ο Διαμαντής Μασούτης. Η σχέση που έχουμε χτίσει δείχνει ότι αντέχει στο χρόνο και επιβεβαιώνεται καθημερινά με την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην εταιρεία. Θέλουμε να τους προσφέρουμε ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο να αισθάνονται ικανοποιημένοι και χαρούμενοι».

Για τη Μασούτης είναι προτεραιότητα να βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους και να τους επιβραβεύει για τη συνολική τους προσπάθεια. Η εταιρεία διατηρεί την αμοιβή των νέων -χωρίς προϋπηρεσία- εργαζόμενων πάνω από τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό και φέτος επενδύει επιπλέον 1.750.000 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της μισθοδοσίας των εργαζόμενων, με έμφαση στις αμοιβές των εργαζόμενων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Κυρίαρχος στόχος στη φιλοσοφία της εταιρείας είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αυτό, αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι στη διάρκεια κρίσιμων περιόδων δεν πραγματοποίησε μειώσεις μισθών ή προσωπικού, αλλά στήριξε όλους τους εργαζόμενους και τους δημιούργησε αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας. Εδώ, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι παραχώρησε το 30% των καθαρών κερδών του 2020 ως οικειοθελή πράξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου των εργαζόμενων κατά την περίοδο της πανδημίας.

Επιπλέον, σε λάθε εξαγορά, η Μασούτης έχει διατηρήσει το ανθρώπινο δυναμικό της στο ακέραιο. Η ένταξη του δικτύου της σε νέες περιοχές πραγματοποιείται με διάθεση ομαλής ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία, κάτι που αναγνωρίζεται από τους κατοίκους των περιοχών.

Διεθνής αναγνώριση

Μετά τη βράβευσή της για 11η συνεχόμενη χρονιά ως μία από τις 10 κορυφαίες εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2022, η Μασούτης διακρίθηκε ακόμη μία φορά και μεταξύ των κορυφαίων εταιριών και στην Ευρώπη! Οι εργαζόμενοι είναι η δύναμη για τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε, μια αμιγώς ελληνική εταιρία που φαίνεται ότι διατηρεί αναλλοίωτο τον οικογενειακό της χαρακτήρα. Μία μεγάλη οικογένεια στην οποία κάθε μέλος είναι σημαντικό κι έχει ξεχωριστή αξία! Δηλαδή, αυτό ακριβώς που δηλώνει με τη φράση «η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας».

Σημειώνεται ότι η τελετή απονομής του Great Place to Work® Best Workplaces™ in Europe 2022 διεξήχθη τον Σεπτέμβριο στη Βενετία.

Τα αποτελέσματα Best Workplaces in Europe™ 2022 προέκυψαν από την έρευνα που διεξήγαγε το Great Place to Work®, global authority στην αξιολόγηση και μελέτη της εργασιακής κουλτούρας, σε περισσότερους από 1,4 εκατομμύριο εργαζόμενους αναλύοντας πρακτικές και πολιτικές αναφορικά με ζητήματα εργασιακού περιβάλλοντος σε 37 χώρες και σε περισσότερες από 3.000 εταιρίες στην Ευρώπη. Σε αυτή την έρευνα η εταιρία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. διακρίθηκε ως μία από τις 50 κορυφαίες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2022 στην κατηγορία «Μεγάλες εθνικές εταιρίες (περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι)».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.