Πετράλωνα: Καταθέτει ο 17χρονος – Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Έτσι, λοιπόν μετά την 22χρονη, η οποία άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων, σειρά παίρνει ο αδελφός της στο πλαίσιο της προκαταρκτικής για την μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της μητέρας τους, την οποία κατηγορούν για συγκάλυψη της δράσης του πατέρα τους, τον οποίο έχουν καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αθηνών πρόκειται να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους στην συγκλονιστική υπόθεση και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και στο τέλος θα κληθεί η μητέρα. Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, έχει ζητήσει από τους δυο εισαγγελείς που χειρίζονται τις δικογραφίες για την υπόθεση να ασχοληθούν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα με αυτές.

Η κατάθεση θα γίνει ακολουθώντας το νέο πρωτόκολλο, το οποίο είναι σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2019 και αφορά στις καταθέσεις ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής βίας . Το πρωτόκολλο περιγράφει το πλαίσιο κάτω από το οποίο λαμβάνεται η κατάθεση του ανήλικου (προβλέπεται συγκεκριμένη συμπεριφορά, αριθμός προσώπων που είναι στην αίθουσα και οι ιδιότητες που έχουν τα πρόσωπα αυτά).

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει ζητηθεί από την μητέρα να έχει και η ίδια τεχνικό σύμβουλο για τον εαυτό της και για την προστασία των δικών της δικονομικών συμφερόντων και όχι αυτών του παιδιού της. Η μητέρα διατηρεί την γονική μέριμνα και επιμέλεια του ανηλίκου, παρά το γεγονός ότι είναι μηνυόμενη και καταγγελλόμενη.

Κατά την καταγγελία που έγινε το 2017, η ίδια δεν δήλωσε πολιτική αγωγή, που θα έδινε στα παιδιά το δικαίωμα νομικής υποστήριξης και εκπροσώπησης αλλά και την παρουσία ειδικών επιστημόνων και τεχνικών συμβούλων (παιδοψυχιάτρων – ιατροδικαστών) γεγονός που θα ενίσχυε τότε τα δικονομικά δικαιώματα των παιδιών και την θεσμική – επιστημονική επιβεβαίωση των καταγγελιών τους.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.