Ο Κώστας Τασούλας μιλώντας με τους δημοσιογράφους δεν έκρυψε ότι προβληματίστηκε για τη διάταξη που αφορά στο ρόλο του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής στην έγκριση ή μη αιτήματος άρσης του απορρήτου επικοινωνιών ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την καθολική απαγόρευση και χρήση κακόβουλων λογισμικών και την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ, με τον Πρόεδρο της Βουλής να αναφέρει ότι η κατάθεσή του καθυστερεί μερικές ημέρες λόγω τροποποιήσεων που θα γίνουν μετά τη διαβούλευση.

Η επεξεργασία του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή προγραμματίζεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο αναμένεται η ψήφιση του από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Κώστας Τασούλας σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους δεν έκρυψε ότι προβληματίστηκε για τη διάταξη που αφορά στο ρόλο του εκάστοτε Προέδρου του Κοινοβουλίου στην έγκριση ή μη αιτήματος άρσης του απορρήτου ως προς το χρόνο της «παρέμβασης», πριν ή μετά τους εισαγγελείς, συμπλήρωσε ωστόσο, ότι συμφωνεί με τη διατύπωση της διάταξης, η οποία προσομοιάζει με τη διαδικασία άρσης ασυλίας.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται η ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των κ.κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβράνο, Φέλιξ Μπίτζιου και Ταλ Ντίλιαν με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά να είναι δημόσια η συνεδρίαση. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση τα «4» αυτά πρόσωπα δεν μπορούν να επικαλεστούν το απόρρητο, καθώς είναι ιδιώτες.

Υποστήριζαν ακόμη, πως πρέπει να προσέλθουν και πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αποστολή τυχόν υπομνήματος και πως σε αυτή την περίπτωση θα ζητήσουν να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους. Επικαλούνται μάλιστα, άρθρα του Κανονισμού της Βουλής που αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει την εξουσία να καλεί και να εξετάζει πρόσωπα «με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων 146 και 147». Πρόκειται σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ για περίπτωση που δεν συνιστά απλή «ακρόαση», αλλά «εξέταση» αυτών των προσώπων.

Από τη Βουλή επιμένουν πως δεν μπορεί να διαταχθεί η βίαια προσαγωγή τους, καθώς πρόκειται για κοινοβουλευτική διαδικασία ακρόασης.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.