Κιβωτός του Κόσμου: Χωρίς άδεια λειτουργούσαν 3 από τις 7 δομές

Ακόμη μία αποκάλυψη έκανε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος για την υπόθεση της «Κιβωτού».

Μετά την αποκάλυψη πως η δομή της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα, τα τελευταία 2 χρόνια λειτουργεί χωρίς άδεια, ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, αποκάλυψε πως και οι δομές της οργάνωσης στην Πωγωνιανή και την Κόνιτσα λειτουργούν επίσης χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, φιλοξενώντας μάλιστα 45 ανηλίκους, ηλικίας 5 έως 18 ετών.

Την ίδια ώρα, πολλά παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές δίχως να υπάρχουν έγγραφα με τα στοιχεία τους, το πιστοποιητικό γεννήσεώς τους και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Τέλος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε και την απάνθρωπη τακτική της «Κιβωτού» να διαχωρίζει τα αδέρφια μεταξύ τους, απαγορεύοντας κάθε επικοινωνία ύστερα μεταξύ τους, ενώ δεν διευκόλυνε καμία διαδικασία αναδοχής ή υιοθεσίας, με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να διαμένουν στις δομές κατά μέσο όρο 7 χρόνια.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.