Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες τρεις καταθέσεις στον εισαγγελέα επιβεβαίωσαν τις κακοποιήσεις παιδιών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η έρευνα των δικαστικών αρχών, σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για πάσης φύσεως κακοποιήσεις παιδιών, ακόμα και σεξουαλικές, στις δομές της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου, ενώ οι δύο επικεφαλής της οργάνωσης ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του, αποφάσισαν σήμερα να δώσουν ακόμα μια απάντηση στα όσα ακούγονται, μετά από σιωπή μερικών ημερών.

Οι πρώτες τρεις καταθέσεις μαρτύρων στον εισαγγελέα επιβεβαιώνουν σύμφωνα με πληροφορίες ότι έγιναν  κακοποιήσεις παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου.  Χθες κατέθεσε πρώην εργαζόμενος στη οργάνωση, ενώ σήμερα κατέθεσαν  μία πρώην εργαζόμενη και ένας πρώην τρόφιμος, ο οποίος σήμερα είναι ενήλικας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πρώην εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν στον εισαγγελέα  τις κακοποιήσεις των παιδιών στην Κιβωτό. Μάλιστα και οι δύο φέρεται να έχουν δηλώσει στον εισαγγελέα ότι έχουν ακούσει και για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Ο πρώην τρόφιμος, ο οποίος σήμερα είναι ενήλιξ, κατέθεσε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι ο ίδιος είχε υποστεί σωματική κακοποίηση, όταν ακόμα φιλοξενείτο σε δομή της οργάνωσης. Μια σημαντική εξέλιξη όμως μπορεί να έχει υπόθεση, αν, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται, μεταξύ των μαρτύρων υπάρχουν και δύο παιδιά τα οποία δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι θα καταθέσουν.

Τα συγκεκριμένα παιδιά είναι σήμερα τρόφιμοι σε δομές της  οργάνωσης και μάλιστα φέρεται να έχουν υποστεί τα ίδια σεξουαλικές κακοποιήσεις. Αν οι αρχές καταφέρουν να πείσουν τα παιδιά να καταθέσουν, τότε οι καταθέσεις τους μπορεί να δρομολογήσουν πολύ σοβαρές εξελίξεις. Η έρευνα θα πάρει άλλη τροπή, γιατί θα υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες, ενοχοποιητικές και για συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα εξελίξεις. Πρόκειται λοιπόν  για δύο παιδιά που σήμερα είναι τρόφιμοι σε δομές της οργάνωσης, κάτι που έχει σημασία και ως προς τον βαθμό σπουδαιότητας των καταθέσεων, αλλά και ως προς την δυσκολία να ληφθούν οι καταθέσεις.  Γίνεται λοιπόν  μία προσπάθεια από τις αρχές για να πειστούν τα παιδιά να καταθέσουν. Όπως φαίνεται μία δυσκολία είναι ότι τα παιδιά αυτά μένουν στην οργάνωση, ενώ μια άλλη είναι ότι ενδεχομένως η οικογένειά τους εξαρτάται από την οργάνωση οπότε υπάρχει έντονος φόβος.

Το επιχείρημα των αρχών στην προσπάθεια που καταβάλλουν είναι ότι πλέον έχει αλλάξει η διοίκηση της οργάνωσης, κατά συνέπεια δεν έχουν να φοβούνται πλέον τίποτα.

Καθώς οι εξελίξεις είναι πλέον  σαρωτικές, με αλλαγές στη διοίκηση της οργάνωση και έρευνες για σκάνδαλα από τη οικονομική αστυνομία, ο καθαιρεθείς από την ηγεσία της Κιβωτού πατέρας Αντώνιος  και η πρεσβυτέρα του αποφάσισαν να σπάσουν την πρόσφατη σιωπή τους, από το σημείο στο οποίο έχουν κλειστεί, περιμένοντας τις αρχές να τους ειδοποιήσουν για το τι θα ακολουθήσει.  «Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;» δήλωσε  ο πατέρας Αντώνιος στο Star.

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα αναφέρει: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».  Δηλώσεις πάντως έκαναν και οι συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου υποστηρίζοντας  ότι «δεν είναι αλήθεια οι καταγγελίες. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα».

Η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό. Σε περίπτωση που από τον φορολογικό έλεγχο προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, τότε αναμένεται να κληθούν για κατάθεση στην οικονομική αστυνομία τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.