Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι όπως κάθε χρόνο η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Αναλυτικά οι δρόμοι πρόκειται να κλείσουν.

Απροσπέλαστο θα είναι από σήμερα το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης αφού θα πραγματοποιηθούν οι μεγάλες πορείες για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την 17η Νοεμβρίου του 1973.Ήδη από χθες η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχει θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα απαγόρευσης στάθμευσης ενώ σήμερα πρόκειται να εφαρμοστούν εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Οι πορείεςΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης.Από το πρωί θα είναι συγκεντρωμένοι εκεί εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και φοιτητικών παρατάξεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφανιών από το ΚΚΕ.Στις 17:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση για την πορεία αναρχικών, αντιεξουσιαστών και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.Την ίδια ώρα πρόκειται να γίνει η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μπροστά από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ.Στις 18.00 θα γίνει η συγκέντρωση για την πορεία του ΚΚΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Θα ακολουθήσουν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.Ποιοι δρόμοι κλείνουνΣύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, δεν θα επιτρέπεται σήμερα η κίνηση των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο από τις 2:30 το μεσημέρι σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, ενώ θα σημειωθούν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.Ειδικότερα, από τις 2:30 θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές – εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ’ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.Σημειώνεται ότι από χθες το πρωί έως και αύριο πρώτες πρωινές ώρες  δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση γύρω από τα πανεπιστήμια και πιο συγκεκριμένα στους δρόμους: Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι την πλατεία Σιντριβανίου), Εγνατία (από Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι Εθν. Αμύνης), Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της), Αρμενοπούλου (από Δημ. Γούναρη μέχρι Εθν. Αμύνης) και Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ’ Σεπτεμβρίου).Η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων έχει επεκταθεί από σήμερα 06.00 το πρωί και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για τις παρακάτω οδούς: Εγνατία (στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι Εθν. Αμύνης), Αγ. Δημητρίου (από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη), Εθν. Αμύνης (από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από την Αγ. Δημητρίου μέχρι την Γ. Λαμπράκη), Καρ. Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι την Βασ. Ηρακλείου), Βασ. Ηρακλείου (από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ. Ντήλ), Κ. Καραμανλή (από την Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου), Ελ. Βενιζέλου (από Τσιμισκή μέχρι Εγνατία) και Ολυμπιάδος (από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι την Κασσάνδρου).

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.