Δημόσιο: 1.981 φορείς δεν όρισαν ενεργειακό υπεύθυνο -Στην κορυφή Βουλή, Προεδρία της Κυβέρνησης (λίστα)

Ο καθορισμός ενεργειακού αλλά και διοικητικού υπευθύνου σε κάθε φορέα του Δημοσίου είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο, εφόσον οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα είναι υπεύθυνοι για σειρά πράξεων που έχουν στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας στο Δημόσιο.

To εντυπωσιακό είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν ορίσει ενεργειακό υπεύθυνο είναι η πρώτη και καλύτερη η Βουλή των Ελλήνων! Δηλαδή το κτίριο που στεγάζει τους νομοθέτες του έθνους έχει φροντίσει να μην εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις του απέναντι στο νόμο!  Επίσης χωρίς ενεργειακό υπεύθυνο παραμένει και η Προεδρία της Κυβέρνησης – Γενική Γραμματεία Συντονισμού (!).

Άλλοι φορείς οι οποίοι δεν έχουν ορίσει ακόμη ενεργειακό υπεύθυνο είναι οι ΕΛΓΑ (Ελληνικές Γεωργικές Ασφαλίσεις), το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Εθνικό Ιδρυμα Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, ο ΟΑΕΔ. Πλήθος Επιμελητηρίων της χώρας και πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Δείτε αναλυτικά ποιοι φορείς του δημοσίου έχουν ορίσει ενεργειακό υπεύθυνο και ποιοι όχι στον πίνακα που ακολουθεί:

Υπενθυμίζουμε ότι για τη δήλωση τόσο του ενεργειακού υπευθύνου όσο και του διοικητικού υπευθύνου (αφορά των ενεργειακό υπεύθυνο  των κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες διαφορετικών φορέων του δημοσίου) έχει δημιουργηθεί σχετική πλατφόρμα (https://publicenergysavings.gov.gr/.)

Τέλος να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες που θα επιτύχουν 15% εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας, δηλαδή 5% υπεράνω του στόχου που έχει τεθεί, θα λάβουν τα ανάλογα χρήματα στον προϋπολογισμό τους του επόμενου έτους, ενώ η επίτευξη του στόχου μείωσης 10% είναι προαπαιτούμενο ειδικά για τις υπηρεσίες που έχει προβλεφθεί μπόνους.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.