Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει αυτήν την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενόψει της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ με φόντο την κλιμακούμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφερόμενος στις ελαφρύνσεις και τις επιδοτήσεις στην ενέργεια που παρουσίασε την Τετάρτη η κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις σε μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Τα στοιχεία αποδεικνύουν την αναξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε.

«Δεσμευτήκαμε ότι θα συνεχιστεί η στήριξή μας στους καταναλωτές και τηρούμε τη δέσμευσή μας», είπε ακόμη.

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην Τουρκία είπε: Ο κ. Ερντογάν σε μια απαράδεκτη κίνηση προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον ΟΗΕ ως βήμα προπαγάνδας. Προφανώς χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος, όταν είναι ένας ηγέτης που επιδίδεται συστηματικά στην παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας. Για να επικαλείσαι κάτι, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλεις να το σέβεσαι πρώτα ο ίδιος.

Ο κ. Ερντογάν οφείλει να απαντήσει τι συμβαίνει σήμερα με τους πρόσφυγες, για το τι συνέβει κάποτε στην Κωνσταντινούπολη, για τις γενοκτονίες. Οφείλει να κατανοήσει ότι η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται, δεν αμαυρώνεται. Ήταν και θα παραμείνει το προπύργιο του ελεύθερου κόσμου.

Η κυβέρνηση έχει οχυρώσει την Ελλάδα ώστε κανείς να μην διανοηθεί να επιχειρήσει το παραμικρό σε βάρος μας.

Η χώρα ενωμένη και ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά στα κυριαρχικά της δικαιώματα, οφείλει να δίνει τις απαντήσεις της όπου πρέπει και όπως πρέπει.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις παρακολουθήσεις, σχετικά με την καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη, είπε: «Πρόκειται για μια απόρρητη διαδικασία. Διαβάζοντας το σύνολο των διαρροών δεν είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα έχουν γίνει όντως έτσι. Ουδείς πάντως φαίνεται να αμφισβητεί τη νομιμότητα της επισύνδεσης Ανδρουλάκη».

Παρακολουθήστε την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.