Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, η ένταξη του έργου ανάπλασης της ΔΕΘ στο Ταμείο Ανάκαμψης θα εξασφάλιζε τον δημόσιο έλεγχο κρίσιμων λειτουργιών της Έκθεσης

«Νομίζω ότι δύο μεγάλα έργα τα οποία με κλειστά μάτια θα ενέτασσα στο Ταμείο Ανάκαμψης για τη Θεσσαλονίκη είναι το Κέντρο logistics στο στρατόπεδο Γκόνου και την ανάπλαση της ΔΕΘ. Και τα δύο ξεκίνησαν επί των ημερών μας και τα δύο τα οραματιστήκαμε με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης σας. Το ένα έμεινε για 3 χρόνια στα χαρτιά, τώρα βλέπω το ξανα-εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης. Το άλλο είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ, που προχωράει, αλλά με ΣΔΙΤ», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε ειδικά για την ανάπλαση της Έκθεσης, «η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης θα ήταν μια εξασφάλιση και της χρηματοδότησης αλλά και της προοπτικής να παραμείνουν κρίσιμες λειτουργίες της ΔΕΘ υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν είμαστε γενικά κατά των ΣΔΙΤ αλλά θέλουμε να εκφράσουμε κάποιες επιφυλάξεις και να δούμε τι θα προβλέπει αυτή η σύμβαση για τη ΔΕΘ. Διότι αν προβλέπουν ότι κρίσιμες λειτουργίες της ΔΕΘ θα περάσουν σε κάποιον ιδιώτη, να έχουμε δηλαδή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΘ, εκεί εμείς θα είμαστε αντίθετοι».

«Δεν έχουμε δει τους όρους, το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθούν, αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε, ενώ είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους βλέπω ότι στο έργο ανάπλασης της ΔΕΘ προχωράμε μέσα από ΣΔΙΤ. Άρα λοιπόν αυτά τα δύο έργα σίγουρα θα τα εντάσσαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και νομίζω θα είχαμε και καλύτερο αποτέλεσμα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.