Ένα βίντεο δείχνει άνδρες στη Ρωσία που έχουν κληθεί στο πλαίσιο της επιστράτευσης να μαθαίνουν για την αποστολή τους στο μέτωπο, μετά από σύντομη εκπαίδευση.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter και αναδημοσιεύεται από τον Guardian. Ο αξιωματικός ακούγεται να λέει στους κληρωτούς ότι θα λάβουν εκπαίδευση δύο εβδομάδων πριν σταλούν στο μέτωπο και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τελείωσαν τα παιχνίδα. Είστε στρατιώτες τώρα!».

Και από αυτό το βίντεο φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Πούτιν να καλέσει τους επίστρατους καθώς οι διαδηλώσεις στη χώρα κατά της επιστράτευσης πληθαίνουν.

Η επιστράτευση προχωρά στη Ρωσία, μετά το διάγγελμα του Πούτιν. Οι 300.000 άνδρες σύμφωνα με το σχέδιο-ενώ παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσουν και το ένα εκατομμύριο, προορίζονται για το ουκρανικό μέτωπο.

Αναλυτές επισημαίνουν πάντως ότι η μερική επιστράτευση δύσκολα θα σηματοδοτήσει καμπή στον πόλεμο, παρά μόνο θα τον παρατείνει ενώ εκτιμάται και ότι θα επιφέρει μηδενικό αποτέλεσμα αυτή η εξέλιξη.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.