Ρωσία: Στο μέτωπο και οι… βουλευτές – Κάλεσμα για να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, στη Ρωσία, Βιατσεσλάβ Βολόντιν, κάλεσε τους βουλευτές του Σώματος να συμμετάσχουν και αυτοί στον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την επιστράτευση που επέβαλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, γεγονός που ερμηνεύτηκε και ως μεγάλη ανάγκη της Ρωσίας σε άνδρες, αλλά και ως ευθεία παρακίνηση προς τους στρατεύσιμους. 

Όλοι στα όπλα, ακόμη και οι βουλευτές, μετά την επιστράτευση στη Ρωσία

“Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η μερική επιστράτευση θα πρέπει να βοηθήσουν συμμετέχοντάς σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, πρότεινε ο πρόεδρος σήμερα στο κανάλι του, στο Telegram. «Δεν υπάρχει απαλλαγή για τους βουλευτές», έγραψε.

Ο Βολόντιν έκανε αυτή την ανάρτηση γιατί η επικρατούσα άποψη στους κοινοβουλευτικούς κύκλους είναι ότι η επιστράτευση δεν αφορά τους βουλευτές. Ένας βουλευτής, για παράδειγμα, είπε ότι πρέπει να παραμείνει στη χώρα γιατί τον έχει ανάγκη.

Την ίδια ώρα, ο Βολόντιν εξήρε το γεγονός ότι υπάρχουν βουλευτές που ήδη πολεμούν στην κατεχόμενη περιφέρεια Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας. Ο έμπιστος φίλος του Πούτιν αναγνώρισε επίσης ότι εγείρονται ερωτήματα που ανησυχούν τους Ρώσους πολίτες” έπειτα από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και την μαζική έξοδο νεαρών Ρώσων από την χώρα.

Ο Βολόντιν είπε ότι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία σήμερα πολεμούν επίσης ενάντια στις “ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις”.  “Στην Ουκρανία υπάρχουν εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, μισθοφόροι από ΝΑΤΟϊκές χώρες, ΝΑΤΟϊκή τεχνολογία, όπλα και πυρομαχικά”, είπε, αλλά και 1.000 χιλιόμετρα πρώτης γραμμής για να υπερασπιστούν.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.