Η Porsche, αντιμετωπίζεται από τους οικονομικούς παράγοντες και τον Τύπο ως μια από τις πιο επικερδείς αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι πωλήσεις της και η φήμη της είναι ξεχωριστές. Ωστόσο, πόσο αξίζει πραγματικά η εταιρεία;

Η τιμολογιακή δύναμη της Porsche είναι μεγάλη και αυτό είναι γνωστό. Οι πελάτες της -ήδη υπάρχοντες και υποψήφιοι- είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που κοστίζει κάθε αυτοκίνητό της για να το αποκτήσουν.

Η αξία τής εταιρείας που ίδρυσε ο Ferdinand Porsche υπολογίζεται μεταξύ των 60 έως 85 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όμως, οι αναλυτές της HSBC Holdings Plc, σε έγγραφό τους αναφέρουν ότι αυτή πιθανόν να είναι μικρότερη.

Όπως αναφέρεται, εκτιμούν ότι η πραγματική αξία της κυμαίνεται μεταξύ 44,5 και 56,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές, η τιμολογιακή δύναμη της Porsche ενδέχεται να μειωθεί, επειδή η προσφορά αυτοκινήτων εκ μέρους της θα ανακάμψει αλλά η ζήτηση γι’ αυτά πιθανόν θα περιοριστεί, συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα. Κι αυτό επειδή θα η παγκόσμια οικονομία θα εξακολουθεί να είναι σε ύφεση σε αυτό το χρονικό διάστημα, όπως προβλέπουν.

Η ανάλυση των ανθρώπων της HSBC βασίστηκε στη σύγκριση στοιχείων με αυτά άλλων κατασκευαστών πολυτελών οχημάτων σπορ επιδόσεων και πολυτελών μοντέλων, όπως η Ferrari, o Όμιλος Mercedes-Benz και ο Όμιλος BMW. Τέλος, η HSBC υποβάθμισε την κοινή μετοχή τής Volkswagen από «buy» (αγορά) σε «hold» (διακράτηση), καθώς εκτιμά ότι η τιμή-στόχος γι’ αυτή θα φτάσει τα 188 ευρώ.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.