Νέα τουρκική πρόκληση: Η Ελλάδα λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή—Σκληρή απάντηση από το ΥΠΕΞ

Σκληρή απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας που κάνει λόγο για «μη ρεαλιστικές και παράλογες δηλώσεις και ενέργειες από τις ελληνικές Αρχές» για τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάνης, σε αντίθεση με την Τουρκία. Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινωνία με ψέματα

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρεται ότι «Μέσω μη ρεαλιστικών, παράλογων δηλώσεων και δραστηριοτήτων των ελληνικών αρχών με το όνομα της «μικρασιατικής καταστροφής», προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει την ήττα του ελληνικού στρατού κατά την εισβολή στην Ανατολία ως αποτέλεσμα της περιπέτειάς του πριν από εκατό χρόνια και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας, για να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα και να διαστρεβλώσει τη δική της κοινή γνώμη και αυτή της διεθνούς κοινότητας. Βλέπουμε ότι προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινωνία με ψέματα».

Ενώ στη συνέχεια σημειώνεται πως «Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 59 της Συνθήκης της Λωζάνης, «η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωση αποκατάστασης των ζημιών που προκύπτουν από τις ενέργειες του ελληνικού στρατού ή διοίκησης στην Ανατολία, αντίθετες με τους νόμους του πολέμου», λόγω των μαζικών δολοφονιών και καταστροφών που διέπραξε κατά του άμαχου πληθυσμού στην Ανατολία. Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι αποδέχτηκε τα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε σε αποζημίωση. Όλος ο κόσμος μαρτυρεί το γεγονός ότι η Ελλάδα, που δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις ανελέητες ενέργειές της, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ γυναικών και παιδιών, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν».

Ενώ στο τέλος η ανακοίνωση κλείνει τονίζοντας ότι «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα, που προσπαθεί με ψέματα να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα, τα μελανά σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική και να σταματήσει να υποκινεί το μίσος μέσω της παραποίησης των γεγονότων».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.