Κομοτηνή: Πέντε εργαζόμενοι φροντίζουν το πράσινο της πόλης και 25 τοπικών κοινοτήτων

Με πέντε μόνο εργάτες κήπου, δενδροκηπουρούς και δενδροκόμους συντηρείται το πράσινο του Δήμου Κομοτηνής εντός πόλης και στους οικισμούς. Η αποψίλωση του Τμήματος Πρασίνου αναγκάζει τους υπεύθυνους να κινούνται μετ’ εμποδίων και να αναθέτουν όπως τονίζουν εργασίες σε ιδιώτες.

«Δεν είναι κάτι που το επιδιώκουμε, γίνεται αναγκαστικά, εμείς θέλουμε την υπηρεσία ενισχυμένη με δικό της προσωπικό», δηλώνουν.
Καθημερινά, αλλά και ανάλογα με την εποχή, προστίθενται στην ατζέντα των εργασιών των εργαζομένων και νέες φροντίδες. Έτσι, οι κοπές χόρτων και οι φυτεύσεις στους παραθεριστικούς οικισμούς, έδωσαν τη σκυτάλη στις φροντίδες των σχολείων. Στο μεσοδιάστημα πάντα προστίθενται οι φροντίδες των χώρων για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια στους οικισμούς και εντός πόλης.
«Μακάρι με τις δυνάμεις που έχουμε να είμαστε σε θέση να συντηρήσουμε τα υπάρχοντα», σημειώνουν. Μοιραία έτσι όλη τους η προσοχή επικεντρώνεται στις συντηρήσεις των νησίδων με καλλωπιστικά φυτά.
Όσον αφορά στην επαναλειτουργία του φυτωρίου του Δήμου; Άγνωστο αν θα υπάρξει. Ήδη έχει παρέλθει μια δεκαετία που αποφασίστηκε το λουκέτο επειδή κρίθηκε ασύμφορη οικονομικά η θέρμανση του χώρου.
«Αν εξασφαλιζόταν πόροι για τη λειτουργία του και προσωπικό, τότε θα μπορούσαν να εξασφαλίσουμε και σπόρους και δενδρύλλια υπάρχουν οι προϋποθέσεις η έκταση είναι μεγάλη», ανέφερε στο ertnews.gr ο διευθυντής της Διεύθυνσης, Μαργαρίτης Σινάδος.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.