Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, χρησιμοποίησε εκ νέου την ενεργειακή κρίση ως τον κύριο μοχλό πίεσης για την αύξηση των λογαριασμών στην ενέργεια, επισημαίνοντας εκ νέου ότι σε χώρες της Ευρώπης «έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις ακόμη και για διακοπές ρεύματος».
Εκθειάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τη σημείωση πως… κράτησαν σε προσιτά επίπεδα τις τιμές των λογαριασμών, σημειώνοντας ότι και στο μέλλον θα συνεχιστεί η… στήριξη των πολιτών αλλά και η προσπάθεια ενεργειακής επάρκειας για τον χειμώνα.

Κλιμακούμενες επιδοτήσεις με… bonus ατομικής ευθύνης για τους λογαριασμούς ρεύματος

Οι κλιμακούμενες επιδοτήσεις

Από 1η Οκτωβρίου θεσπίζεται νέο μοντέλο κλιματικής επιδότησης για το μήνα, σε τρεις κλίμακες. Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Για μηνιαία κατανάλωση ως 500 κιλοβατώρες απορροφάται το 90% της αύξησης, με επιδότηση 436 ευρώ/μεγαβατώρα. Το μέτρο αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Για μηνιαία κατανάλωση από 501-1.000 κιλοβατώρες απορροφάται το 80% της αύξησης, με επιδότηση 386 ευρώ/μεγαβατώρα. Εάν ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση σε σχέση με την περσινή, η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1.001 κιλοβατώρας απορροφάται το 70% της αύξησης, με επιδότηση 336 ευρώ/μεγαβατώρα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ/μεγαβατώρα σε περίπτωση μείωσης κατανάλωσης κατά 15%.

Οι ανακοινώσεις Σκρέκα για την ενέργεια

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.