Τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά για την αλλαγή στην οποία προχωρά η BMW, αντικαθιστώντας τις πρισματικές μπαταρίες με κυλινδρικές.

Με την προοπτική να προσφέρει έως και 30 τοις εκατό μεγαλύτερη αυτονομία, η BMW αλλάζει τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Ακόμα πιο σημαντικό από την αύξηση της αυτονομίας, είναι και το ότι συμπιέζεται έως και 50 τοις εκατό το κόστος των νέων μπαταριών. Τις μπαταρίες αυτές θα τις «δούμε» στα ηλεκτρικά της BMW στη Neue Klasse γκάμα των αυτοκινήτων της, που θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα. Οι τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης έκτης γενιάς, θα χρησιμοποιούν νέες μπαταρίες και η BMW θέλει να επανασχεδιάσει θεμελιωδώς τη μορφή της ενεργειακής κυψέλης αλλά και τη χημεία των μπαταριών της.

Η μετάβαση σε στρογγυλές κυψέλες (όπως εκείνες των μοντέλων της Tesla) σχεδιασμένες ειδικά για χρήση σε οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα των μοντέλων της Neue Klasse, θα γίνει προς αντικατάσταση των πρισματικών κυψελών που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η BMW. Η εταιρεία λέει ότι θα έχουν διάμετρο 46 χιλιοστών και δύο διαφορετικά διαθέσιμα ύψη, ανάλογα με την εφαρμογή τους. Στη χημεία των μπαταριών θα βρίσκεται μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νικέλιο στην πλευρά της καθόδου, ενώ θα μειωθεί αρκετά το κοβάλτιο.

Η περιεκτικότητα σε πυρίτιο θα αυξηθεί και αυτή η νέα σύσταση θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο από 20 τοις εκατό υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα. Εκτός των άλλων, η νέα κατηγορία θα εισαγάγει επίσης ένα ηλεκτρικό σύστημα 800 volt, βελτιστοποιώντας περαιτέρω τον τρόπο παροχής ενέργειας στους ταχυφορτιστές DC. Η BMW αναφέρει πως η νέα τεχνολογία θα μειώσει κατά 30 τοις εκατό το χρόνο φόρτισης από το 10 έως το 80 τοις εκατό της μπαταρίας. Η εταιρεία επίσης κάνει λόγο για 30 τοις εκατό μεγαλύτερη αυτονομία χάρη στις νέες μπαταρίες αλλά και περιορισμό του κόστους έως και 50 τοις εκατό σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.