«Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσω μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες», αναφέρει το ελληνικό υπ. Εξωτερικών αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάνης, σε αντίθεση με την Τουρκία», αναφέρει στην απάντησή του το ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, στη νέα του πρόκληση το τουρκικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «μη ρεαλιστικές δηλώσεις» της Ελλάδας για τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ επανέφερε τη συζήτηση για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Με τη σημερινή ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δείχνει την έκταση του τουρκικού αναθεωρητισμού και το σημείο στο οποίο έχει φτάσει πλέον η εκστρατεία των fake news στη γείτονα.

Η Άγκυρα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και ότι ήταν αυτή που έχει προχωρήσει και στο παρελθόν αλλά και τώρα σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της “εισβολής” στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα», αναφέρει, επίσης, η προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.