Γιατί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάζει προσωρινό φρένο στις περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα τέσσερα πανεπιστήμια

Προσωρινό φρένο στις περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εντός των τεσσάρων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων βάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μέχρι αυτά να υλοποιηθούν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει οι ΟΠΠΙ να περιπολούν πέριξ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Αναφορικά με το ότι οι πρώτες περιπολίες έγιναν εντός των campus, μεταξύ των οποίων και του ΑΠΘ, προκαλώντας αντιδράσεις από μέλη φοιτητικών συλλόγων, οι  ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι αυτό έγινε καθώς τα Πανεπιστήμια δεν είχαν ξεκινήσει πλήρως τη λειτουργία τους.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ηγεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. με τους πρυτάνεις των τεσσάρων πανεπιστημίων –ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Στόχος της σύσκεψης ήταν να τοποθετηθούν οι Πρυτάνεις για το πού βρίσκονται στα τέσσερα Πανεπιστήμια οι διαδικασίες και οι εργασίες για την εκπλήρωση όσων ορίζει ο νόμος.

Οι ηγεσίες τόσο του Υπουργείου όσο και της ΕΛΑΣ ήταν ξεκάθαρες στο θέμα: Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν αυτά που ορίζει ο νόμος και μετά να ξεκινήσουν οι περιπολίες εντός των ιδρυμάτων.

Να σημειωθεί ότι στο ΑΠΘ παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας στον χώρο της βιβλιοθήκης στο Βιολογικό αλλά και στην εξωτερική είσοδο της Πρυτανείας, ενώ εντός του campus παραμένει και η «Αύρα».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.