Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε δύο περιόδους όπου θα γίνουν εκλογές, βάζοντας φωτιά στα σενάρια για τις πιθανές ημερομηνίες.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου όσον αφορά στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και για το εάν είναι εξασφαλισμένη η κυβερνητική σταθερότητα, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σταθερή και νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό γιατί καταφέραμε να υλοποιήσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά. Θα έχουμε εκλογές την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού του 2023. Η κυβέρνησή μας παραμένει πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις και στοχεύουμε σε μια ακόμη απόλυτη πλειοψηφία».

Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την απόφασή του να ολοκληρώσει την θητεία της κυβέρνησης, άφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι ο ακριβής χρόνος των εκλογών δεν έχει αποφασιστεί, αλλά θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις του προσεχούς χειμώνα, καθώς και από την πιθανότητα διπλών εκλογών που πρέπει να συνυπολογιστεί. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση, στο αμερικανικό δίκτυο, ότι η ΝΔ είναι «πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις» και πρόσθεσε ότι στοχεύει σε μια ακόμη απόλυτη πλειοψηφία.

Πράγματι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, η οποία μεταδόθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η ΝΔ προηγείται με 8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θεωρείται από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων ότι εκφράζει καλύτερα τον μεσαίο χώρο. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν και μετά τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, από όπου προέκυψε ότι η ΝΔ ενίσχυσε το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας σημειωθεί ότι την ερχόμενη άνοιξη το Πάσχα γιορτάζεται στις 16 Απριλίου, ενώ οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν από 1-16 Ιουνίου, ημερομηνίες που θα ληφθούν υπόψιν από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου για τον καθορισμό της Κυριακής των εκλογών.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.