Η υπεράσπιση της Ελένης Τουλουπάκη είχε θέσει ζήτημα νομιμότητας της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το Ειδικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Όλγας Σμυρλή, να απορριφθεί η ένσταση του συνηγόρου της κυρίας Τουλουπάκη, Γιάννη Μαντζουράνη, προκειμένου να ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται αν την περίοδο της κλήρωσης των μελών της σύνθεσης από τη Βουλή, ένας δικαστής, ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και εάν είναι νόμιμη η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη προηγούμενη πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου η υπεράσπιση της Ελένης Τουλουπάκη είχε θέσει ζήτημα νομιμότητας της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου και ζητούσε να προσκομιστούν οι αναρρωτικές άδειες που πήρε τον μήνα Ιούλιο ο εν λόγω δικαστής, αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης.

Ωστόσο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ο κ. Μαντζουράνης, ξεκαθάρισε ότι η εντολέας του, «η κυρία Τουλουπάκη δεν θα υποβάλει ένσταση σχετικής ακυρότητας της διαδικασίας». Μάλιστα, ο συνήγορος της κατηγορουμένης πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύστασης του δικαστηρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αποδεδειγμένες οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis για να καλυφθεί ο αριθμός δέκα των δικαστών και να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο. Μας έδωσε ωστόσο εντολή η κυρία Τουλουπάκη, να μην υποβληθεί καμία ένσταση ακυρότητας και θα εφαρμόσουμε την εντολή της. Η κυρία Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.