Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Pulse παρουσίασε απόψε ο ΣΚΑΪ, με φόντο τους προβληματισμούς των πολιτών για την καθημερινότητά τους.

Ενεργειακή κρίση, ακρίβεια των τιμών στα τρόφιμα και στο σούπερ μάρκετ είναι οι κύριοι φόβοι των πολιτών που απάντησαν στην έρευνα.

Η έρευνα χωρίζεται σε τρία στάδια, με πρώτο το διάστημα 8-9 Σεπτεμβρίου, πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, 12-15 Σεπτεμβρίου, μετά την παρουσία και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, και 18-20 Σεπτεμβρίου, μετά δηλαδή από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν για το ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους αλλά και το πώς αξιολόγησαν την παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Pulse: Αυξήσεις τιμών και ενεργειακή κρίση πονοκέφαλος για τους πολίτες

Πρώτο ερώτημα στη δημοσκόπηση της Pulse το τι είναι πιο σημαντικό για εσάς σήμερα, με τους πολίτες να απαντούν ξεκάθαρα και πριν τη ΔΕΘ και μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μετά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, με διαφορά τις αυξήσεις των τιμών και το ενεργειακό.

Οι πολίτες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους (πριν από τη ΔΕΘ) για τα έξοδα στους λογαριασμούς ρεύματος (43%), στα τρόφιμα με 17%, στα καύσιμα με 12%, στο φυσικό αέριο με 11%.

Όπως φαίνεται στις καρτέλες, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ υπάρχει μία μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά μία μονάδα, ενώ μετά και την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα το ποσοστό έπεσε στο 38%.

Η επόμενη κάρτα στη δημοσκόπηση αφορά την αξιολόγηση των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Εδώ οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι, με το 39% να αξιολογεί θετικά την παρουσία του πρωθυπουργού και το 44% αρνητικά.

Αρνητικό είναι το ποσοστό αξιολόγησης για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογήθηκε θετικά από το 33% των ερωτηθέντων, ενώ το 46% αξιολόγησε αρνητικά την παρουσία του.

Μοιρασμένοι είναι οι θετικές και οι αρνητικές γνώμες για την αξιολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕθ. Το 39% τα κρίνουν θετικά, ενώ το 40% αρνητικά.

Αντιστοίχως, για τις εξαγγελίες των μέτρων του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, το 40% τις αξιολογεί αρνητικά, έναντι του 32% που τις αξιολογεί ως θετικές.

Δείτε εδώ ολόκληρο το β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του ΣΚΑΪ:

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.