43 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του έτους

Ραγδαία επιδείνωση των εργατικών δυστυχημάτων καταγράφεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ και γραμματέας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της ΓΣΕΕ, Ανδρέας Στοϊμενίδης μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι 1».
«Τα συμπεράσματα για την πατρίδα μας είναι πάρα πολύ αρνητικά, το πρώτο οχτάμηνο του 2022 έχουν χαθεί 43 εργαζόμενοι στη δουλειά τους, ενώ ολόκληρο το 2020 είχαμε χάσει 41 ανθρώπους», τόνισε ο κ. Στοϊμενίδης. Παράλληλα υπογράμμισε πως τα εργατικά δυστυχήματα επιδένονται ραγδαίως, επειδή, όπως είπε, δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπισή τους, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας. «Δεν υπάρχει συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης-εργαζομένων και εργοδοτών για το πώς θα βρεθεί μια λύση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ. Ακόμη πρόσθεσε πως έχουν γίνει προτάσεις για το πώς μπορεί η Ελλάδα να ξεπεράσει την κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα. «Η Ευρώπη θέτει ως στόχο τα μηδενικά εργατικά δυστυχήματα στους χώρους εργασίας, δεν μπορούμε να δεχόμαστε τη ραγδαία αύξηση στη χώρα μας», κατέληξε ο Ανδρέας Στοϊμενίδης.
voria.gr

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.