Με φόντο το Γεωτρύπανο οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν ασκήσεις στη Μεσόγειο

Εν αναμονή της 9ης Αυγούστου, οπότε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει ανακοινώσεις για τον προορισμό του 4ου γεωτρύπανου, οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν ασκήσεις στη Μεσόγειο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπέμπεται μήνυμα εγρήγορσης και αποφασιστικότητας αποκωδικοποιώντας κάθε κίνηση της Τουρκίας και προχωρώντας σε άμεση απάντηση, όπου απαιτηθεί.

Ταυτόχρονα συνεχίζει τις ασκήσεις στην Μεσόγειο, όπως αυτή της φρεγάτας Λήμνος και του Πλοίου Προμηθεύς με την Γαλλική Φρεγάτα Γκιπράτ και μονάδων της Διοίκησης Ναυτικού Κύπρου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη συνεκπαίδευση συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ με την Γαλλική Φρεγάτα FS GUEPRATTE στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτίως του λιμένα της Μασσαλίας, ενώ στην δεύτερη η οποία συντονίστηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμμετείχε το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ με το Παράκτιο Περιπολικό (ΠΠ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ, το Παράκτιο Περιπολικό (ΠΠ) ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΛΑΣΙΑ και ένα Ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτίως του λιμένα της Λεμεσού.

Κατά την διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και Έρευνας – Διάσωσης (Search And Rescue – SAR).

Οι εν λόγω συνεκπαιδεύσεις συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων, καθώς και στην πρακτική εκπαίδευση εν πλω τόσο των Ναυτικών Δοκίμων όσο και των Δοκίμων Υπαξιωματικών στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.