Η συνεργασία της Red Bull με την Porsche φαίνεται ότι προχωράει ανεξαρτήτως της ημερομηνίας ανακοινώσεως των νέων κανονισμών για τις PU. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία εξαγοράς του 50% της RB Racing από την γερμανική εταιρία.

Αυτό σημαίνει ότι η Porsche δεν θα εισέλθει ως μία απλή προμηθεύτρια PU αλλά θα γίνει συνιδιοκτήτρια της Red Bull Racing. Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική. Αποδεικνύει την δέσμευση του VW Group στο project της F1.

Η προσέγγιση της Red Bull από την Porsche ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, πολλές πηγές ήθελαν τις δύο εταιρίες να ανακοινώνουν την συνεργασία τους στα πλαίσια του αυστριακού GP. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, όμως, τελικά. Η επίσημη δικαιολογία ήταν πώς τόσο η Porsche όσο και η Audi αναμένουν την ανακοίνωση της νέας φόρμουλας για τις μονάδες ισχύος από το 2026.

Όμως, φαίνεται, ότι τουλάχιστον στην περίπτωση της Porsche, η συμμετοχή της στην F1 θα πραγματοποιηθεί έτσι κι αλλιώς. Οι Μαροκινές αρχές δημοσίευσαν -όπως προβλέπεται από την εκεί νομοθεσία- την έγκριση της αίτησης που υπέβαλαν οι δύο εταιρίες. Η αίτηση είχε υποβληθεί καθώς από το παρόν κανονιστικό πλαίσιο σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να λαμβάνεται έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές 20 χωρών εκτός ΕΕ.

Έτσι, η Porsche -δηλαδή το VW Group– φαίνεται πώς ήδη έχει διασφαλίσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα του 2026. Και μάλιστα μέσω μίας από τις κορυφαίες υπάρχουσες ομάδες του grid. Η Porsche θα προμηθεύει με PU και την AlphaTauri. Όμως η Red Bull θα διατηρήσει το 100% της ιδιοκτησίας της. Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν την Audi να βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τον Finn Rausing για την εξαγορά του 75% της Sauber.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.