Σαν κεραυνός έσκασε η είδηση ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία καθηλώνει το σύνολο του στόλου των F-35. Τι συμβαίνει με τα εκπαιδευτικά Τ-6, που χρησιμοποιεί και η ελληνική πολεμική αεροπορία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η USAF καθήλωσε χθες το μεγαλύτερο μέρος του επιχειρησιακού στόλου των F-35 Joint Strike Fighter , λόγω ενός ελαττωματικού εξαρτήματος μέσα στο εκτινασσόμενο κάθισμά του που θα μπορούσε να εμποδίσει τον πιλότο να μπορέσει να βγει με ασφάλεια από το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μία αμπούλα η οποία ενεργοποιεί το σύστημα αυτόματης εκτίναξης . Ορισμένες παρτίδες παραγωγής CAD που χρησιμοποιούνται στα εκτινασσόμενα καθίσματα Martin-Baker έχουν αναγνωριστεί από την εταιρεία ως ελαττωματικά και χρήζουν αντικατάστασης.

Όμως, ανάλογο πρόβλημα προκύπτει και για τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-38 και Τ-6 TEXAN. Ήδη, η USAF έχει καθηλώσει συνολικά 300 εκπαιδευτικά Jets.

 Το θέμα αποκτά ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού τα εκπαιδευτικά Τ-6 χρησιμοποιεί και η Πολεμική μας Αεροπορία για την εκπαίδευση των Ικάρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.