Πολλοί βλέπουν με σκεπτικισμό τον συνδυασμό μιας Ferrari με την ηλεκτροκίνηση. Όχι, όμως και το νέο αφεντικό της εταιρίας.

Η καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης στα ευρείας κυκλοφορίας αυτοκίνητα δεν θα αργήσει και πολύ. Ωστόσο, για κάποιες ειδικές κατηγορίες αυτοκινήτων υπάρχει ακόμα μεγάλος σκεπτικισμός για το πως θα περάσουν στη νέα εποχή.

Η Ferrari είναι μία από τις εταιρίες που -τουλάχιστον στην θεωρία- θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στο να ενσωματώσουν τη νέα τεχνολογία χωρίς να χαθεί η ταυτότητά τους.

Όμως, το νέο αφεντικό της ιταλικής μάρκας, ο Benedetto Vigna, δηλώνει σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν, καθώς η εταιρία έχει κατανοήσει πλήρως τα νέα δεδομένα και θα είναι ικανή να κατασκευάσει ένα εξαιρετικό ηλεκτρικό supercar παρά το έξτρα βάρος των μπαταριών.

Όπως λέει ο ίδιος “Σε ό,τι αφορά τα δυναμικά χαρακτηριστικά, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο έξτρα βάρος. Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με ένα αντίστοιχης ισχύος αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα προστεθούν μερικές εκατοντάδες κιλά, αλλά η οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν βαθιά γνώση των δυναμικών χαρακτηριστικών ενός αυτοκινήτου”.

Ο Vigna βρέθηκε επικεφαλής της Ferrari έχοντας περάσει για χρόνια από μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας και έτσι έχει την εμπειρία και την γνώση να αντιληφθεί τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης και να προσαρμόσει κατάλληλα την Ferrari.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι περισσότεροι σήμερα έχουν τα ίδια πάνω κάτω ηλεκτρονικά μέσα. Όμως, στην Ferrari οι μηχανικοί της είναι ικανοί να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό.

Παρά το θετικό του πνεύμα, ο Vigna παραδέχεται ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι μία πρόκληση για την Ferrari. Είναι όμως και μια ευκαιρία για να φτιάξουν κάτι διαφορετικό, έστω και αν δεν υπάρχει πια ο V12.

Για να εξασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί το πνεύμα της Ferrari, η εταιρία σκοπεύει να κατασκευάζει η ίδια τις μπαταρίες της στο Μαρανέλο. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσει την καλύτερη εφαρμογή τους πάνω στο πλαίσιο, έτσι ώστε να κρατηθεί το βάρος όσο γίνεται πιο χαμηλά αλλά και να παραμείνουν γνήσια supercars της ιταλικής παράδοσης σε ό,τι αφορά τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.