Την κατάσταση που βιώνουν σήμερα στη χώρα μας οι οικογένειες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί που θα μπορεί να αναγνωριστεί ως δικό τους κατέγραψε η εκπομπή «Special Report».

Ο ηθοποιός, παρουσιαστής και επιχειρηματίας Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής για τη δική του εμπειρία ως πατέρας, για τα όνειρά του για τον γιο του, αλλά και για την απουσία ισότητας των πολιτών απέναντι στον νόμο.

«Δεν θα το έλεγα περιπέτεια να αποκτήσω οικογένεια. Θα το πω εξέλιξη. Για μένα ήταν ένα φυσικό πράγμα. Ο πατέρας του γιου μου δεν είναι διαφορετικός, είναι σαν όλους τους άλλους. Οι άλλοι τον βλέπουν διαφορετικά. Υπάρχουν πολλών ειδών οικογένειες. Οπότε δεν είναι περίεργο για αυτόν. Όταν είσαι παιδί τα πράγματα τα αποδέχεσαι όπως αυτά σου παρουσιάζονται. Οπότε το παιδί μου αντιλαμβάνεται την οικογένεια στην οποία ζει. Οικογένεια σημαίνει για μένα μια θαλπωρή και σιγουριά. Ότι αισθάνεται κανείς ότι ανήκει κάπου.

Νομοθετικά δεν υπάρχει η αναγνώριση, οπότε οι άνθρωποι που δεν θέλουν να σας μιλήσουν και κρύβουν πράγματα, είναι γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε αντίθεση με τον νόμο. Ο νόμος δεν είναι υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών. Οπότε κάθε ομόφυλο ζευγάρι που έχει κάνει μια οικογένεια, δεν θέλει να την εκθέσει προς τα έξω, για να μην φανεί η τρύπα του νόμου. Θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του.

Εγώ έχω μια ζωή ανοιχτή. Ως δημόσιο πρόσωπο νομίζω ότι έπρεπε να μιλήσω ανοιχτά για τη θέση μου στην κοινωνία και να τη διεκδικήσω. Η στάση του κάθε ανθρώπου τον ορίζει. Δεν μπορώ να πω ότι θα ήθελα όλοι να συμφωνούν με αυτό που είμαι εγώ. Δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι η κοινωνία και οι αρχές να με θεωρούν ίσο.

Δεν με θεωρούν ίσο, αλλά ότι δεν με ξέρουν. Για αυτό συστήνομαι κάθε φορά. Αισθάνομαι πως κάθε φορά που κάνω μια κουβέντα τηλεοπτική, συστήνομαι. Όσο το κάνω, τόσο αντιλαμβάνονται πως αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν γύρω μας και στις οικογένειές μας και διεκδικούν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Είναι απλό. Δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα και σε εμένα είναι άγνωστος ο φόβος.

Ο διαχωρισμός του σεξουαλικού προσανατολισμού από την Πολιτεία πρέπει να σταματήσει. Είναι ρατσιστικό. Δεν επιτρέπει στο παιδί να ζήσει αυτήν την οικογένεια έξω από το σπίτι του. Δεν αναγνωρίζει η Πολιτεία τον δεύτερο γονιό του σπιτιού. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το παιδί. Έχει υποχρέωση να το προστατεύσει. Αν μου συμβεί κάτι, το παιδί δεν πηγαίνει στον δεύτερο γονιό. Αν συμβεί κάτι στον βιολογικό πατέρα ή μητέρα, το παιδί πηγαίνει στον πρώτο συγγενή εξ αίματος. Και αυτό είναι πολύ μεγάλο τραύμα για το παιδί, γιατί έχει ζήσει σε μια οικογένεια που αναγνωρίζει τους γονείς του και αυτούς αγαπάει. Θέλω να είμαι ένας καλός πατέρας να μεγαλώσω ένα παιδί με όρια, με μόρφωση. Θα το μαλώσω, θα έχω μετά τύψεις που τον μάλωσα. Το όνειρό μου είναι να είναι δίκαιος, να ζήσει μια ζωή ελεύθερη, να κάνει αυτό που επιθυμεί.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος για τον γιο μου είναι ότι δεν θα ήθελα να μεγαλώσει μόνος του και ζητώ τη βοήθεια της Πολιτείας ώστε αν εγώ πάθω κάτι το παιδί μου να μην μείνει μόνο του. Αυτός είναι ο μεγαλύτερός μου φόβος, να είμαι εγώ καλά. Μπορεί το παιδί μου να ζήσει όμορφα ακόμα κι αν χάσει τον πατέρα του και αυτό η Πολιτεία δεν μου το δίνει» εξομολογήθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.