Έρχονται νέες ανατιμήσεις από το Φθινόπωρο σε βασικά αγαθά στο σούπερ μάρκετ. 

Όπως ανέφεραν επιχειρηματίες του κλάδου στην τηλεόραση του Alpha, το Φθινόπωρο οι καταναλωτές αναμένεται να πληρώνουν τα βασικά προϊόντα με νέο καπέλο,  τουλάχιστον 20%. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ,  αυτή η μεγάλη εκτίναξη  τιμών θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα τόσο στους καταναλωτές όσο  στις επιχειρήσεις. Ο φόβος πάντως των επιχειρηματιών είναι ότι οι νέες ανατιμήσεις στα προϊόντα θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση.

Σούπερ μάρκετ: Αυξάνεται το κόστος του καλαθιού για το νοικοκυριό

Ο Alpha παραθέτει παρακάτω ένα σχετικό παράδειγμα με τις ανατιμήσεις. Εάν ένα ζευγάρι με ένα παιδί ξοδεύει 320 ευρώ το μήνα για το σούπερ μάρκετ,  με τις επερχόμενες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων κατά τουλάχιστον 20%  θα πληρώνει επιπλέον 64 ευρώ το μήνα, δηλαδή θα πληρώνει 384 ευρώ, αν αγοράζει τα ίδια προϊόντα.

Δείτε σε ποια προϊόντα έχουν εκτοξευθεί έως τώρα οι τιμές τους

Ρεπορτάζ του OPEN παρουσίασε πρόσφατα το κατάλογο με τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει από τη 1η Ιανουαρίου του 2022  έως τις 19 Ιουνίου 2022 σε βασικά είδη των σούπερ μάρκετ για το νοικοκυριό. Αναλυτικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.