«Πρωινές ώρες την 25-07-2022, σε διενεργηθείσα περιπολία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε με τη διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών ανωτέρω σκάφος της Λιμενικής Αρχής Λέρου.

Βίντεο από την παρενόχληση που δέχτηκε τη Δευτέρα (25/07) ναυαγοσωστικό σκάφος από περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Φαρμακονησίου έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Στα πλάνα διακρίνεται το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να έχει εισέλθει μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να πραγματοποιεί εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς, μια «ανάσα» από το ναυαγοσωστικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Λέρου.

Σημειώνεται ότι, το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση στόχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε εισέλθει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους δεν ανταποκρίθηκε σε καμία από τις αλλεπάλληλες κλήσεις που δέχτηκε μέσω ασυρμάτου από το ελληνικό ναυαγοσωστικό, ότι βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα και να σταματήσει τους ελιγμούς.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ούτε υλικές ζημιές».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ούτε υλικές ζημιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.