Βαρύ πλήγμα στην εξωτερική πολιτική της χώρας αλλά και στη θέση της στη διεθνή κοινοτητα επέφεραν οι άγαρμποι, επιπόλαιοι και επικίνδυνοι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης, όπως καταγγέλλει ο Ρώσος διπλωμάτης.

Η στάση των ελληνικών αρχών έχει καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί από τα τέλη Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχουν πια. Δεν υπάρχει συνεργασία, δεν υπάρχουν επαφές. Εν ολίγοις, όλη η δουλειά που είχε γίνει και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια δεκαετιών μηδενίστηκαν κυριολεκτικά μέσα σε λίγες μέρες».

Σύμφωνα επίσης με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Αντρέι Μασλόφ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είχε από καιρό επιλέξει μια μονόπλευρα φιλοδυτική πορεία πολιτικής.

« Η επιλογή της χώρας να υποστηρίξει τη γενική πολιτική της Δύσης είχε γίνει από καιρό». «Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και είναι επίσης μακροπρόθεσμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα η Ελλάδα πάντα καθοδηγούνταν από τον δυτικό κόσμο» κατέληξε ο Μασλόφ.

Επίσης, όπως σημείωσε ο Μασλόφ, το θέμα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στα ελληνικά ΜΜΕ όμως εξακολουθούν να υπάρχουν κείμενα για τον πόλεμο στο χώρο του Διαδικτύου. «Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Φυσικά, υπάρχουν δημοσιεύματα, τα ελληνικά δημοσιεύματα είναι αντιρωσικά, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει όλο και περισσότερες αναλύσεις για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Κατά τον πρέσβη, υπάρχουν πολλά άρθρα σχετικά με την κατάρρευση των ρωσοελληνικών σχέσεων, διότι το θέμα αυτό σίγουρα απασχολεί την ελληνική κοινωνία. «Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική συζήτηση για άμεση βελτίωση των σχέσεων, η ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερά υπέρ του ΝΑΤΟ σε αυτό το θέμα. Παρ’ όλα αυτά, βλέπουμε την εμφάνιση λογικών θέσεων στον πολιτικό λόγο της χώρας», κατέληξε ο Μασλόφ.

Πηγή: TASS

the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.