Μπορείτε να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι, ακόμα και στην Ευρώπη, με ένα ηλεκτρικό; Η απάντηση είναι καταφατική, αν όμως ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Με την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και την επέκταση των δημόσιων υποδομών φόρτισης, αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται όλο και πιο εύκολο να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, χωρίς άγχος και με την άνεση που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα ταξίδια πάντως, το πιο σημαντικό είναι ο προγραμματισμός. Στην περίπτωση όμως του ηλεκτρικού, χρειάζονται και κάποια έξτρα βήματα που καλό είναι να τα ακολουθήσει όποιος θέλει να ταξιδέψει μία μεγάλη απόσταση είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Τα βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν είναι τα εξής:

1. Δείτε τους φορτιστές που θα υπάρχουν στην διαδρομή σας και κατεβάστε τις εφαρμογές τους αν χρειάζονται. Αυτό θα σας γλιτώσει από ταλαιπωρία και ξόδεμα χρόνου.

2. Ελέγξτε αν ο τρόπος πληρωμής και οι κάρτες που θα χρησιμοποιήσετε είναι αποδεκτές από το εκάστοτε δίκτυο. Τις πληροφορίες αυτές θα τις βρείτε στα sites της κάθε εταιρίας.

3. Σχεδιάστε την διαδρομή και το χρονοδιάγραμμα ώστε να αποφύγετε την μεγάλη κυκλοφορία και τις ουρές στους φορτιστές. Τα Σαββατοκύριακα και οι πρώτες μέρες των διακοπών είναι οι χειρότερες. Ελέγξτε τις ημερομηνίες για κάθε χώρα, και τις τοπικές εθνικές ή άλλες εορτές που συνήθως έχει μεγάλο μποτιλιάρισμα. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ είναι πιο εύκολο να βρεθεί ελεύθερος φορτιστής.

4. Να ξεκινάτε πάντα το ταξίδι σας κάθε ημέρα με πλήρως γεμάτη μπαταρία. Έτσι μετά από μία μεγάλη διαδρομή, η μπαταρία θα έχει φθάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία και η φόρτιση θα είναι πιο γρήγορη.

5. Αν είναι δυνατόν, φορτίστε τη μπαταρία σας πριν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο τέλος κάθε ημέρας, αν δεν έχετε την δυνατότητα να φορτίζετε τη νύχτα. Αν αναβάλλετε την φόρτιση για το πρωί, η μπαταρία θα είναι κρύα και η η φόρτιση πιο αργή. Η κατάλληλη θερμοκρασία της μπαταρίας θα σας γλιτώσει χρόνο και εξασφαλίζει και την καλύτερη κατάστασή της.

6. Μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας το καλώδιο Type 2/AC για καταστάσεις άμεσης ανάγκης. Αν και οι μεγάλοι φορτιστές έχουν τα δικά τους καλώδια, ίσως χρειαστεί σε κάποια φάση του ταξιδιού να βρεθείτε στην ανάγκη να πάρετε ρεύμα από μικρότερους φορτιστές ή οικιακές πρίζες, οπότε θα σας είναι απαραίτητο το δικό σας καλώδιο.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.