Το κέντρο της Αθήνας έχει πλημμύρισε με από κόσμο και γέμισε με χρώματα, αισιοδοξία και διεκδίκηση. Το φετινό Athens Pride ολοκληρώθηκε στην πρωτεύουσα και ζητά ισότητα «Άνευ όρων» σε νομικό και κοινωνικό επίπεδο. Ισότητα στον γάμο, ισότητα στην οικογένεια, για συμπερίληψη, για ίση πρόσβαση σε Υγεία και Παιδεία. Πάντα παρών/ – ούσα o Ζακ/ Ζackie, που βρίσκεται στη σκέψη όλων των όσων βρίσκονται σήμερα στο Σύνταγμα ζητώντας μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Πριν τη μεγάλη πορεία που ξεκίνησε στις 7μμ μπροστά από τη Βουλή, στον χώρο της κάτω πλατείας του Συντάγματος είχαν στηθεί τα σταντ της ΛΟΑΤΙΚΗ + κινήσεων, φορέων και οργανώσεων. Εκδηλώσεις και συζητήσεις για την απελευθέρωση για τον αγώνα για ίσα δικαιώματα ξεκινούν σταντ ή σε χώρους της πλατείας και μαζική συμμετοχή του πλήθους στην παρέλαση.

Ηχηρό παρών δίνουν στο φετινό Pride στην Πλατεία Συντάγματος πολιτικοί από όλα τα κόμματα της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης. Λίγο μετά τις 18:00, στην πλατεία Συντάγματος έφτασε και ο  Αλέξης Τσίπρας  δίνοντας το παρόν στο Athens Pride συνοδευόμενος από τον στενό συνεργάτη του Μιχάλη Καλογήρου. Ηχηρό παρών έδωσαν στο φετινό Pride στην Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια της Κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, μήνυμα υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έστειλαν οι υπουργοί Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης , ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού. γραμματέας συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργής.

Στα περίπτερα που έχουν στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, είναι και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο. Φέτος και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ , έχει στήσει το δικό του περίπτερο βάζοντας τον «πράσινο» ήλιο στην πολύχρωμη σημαία.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα.

Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα.

έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφραση της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην πράξη όταν τα δικαιώματα αυτά πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα του φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίοι εντείνουν την ανασφάλεια και τις διακρίσεις που διαρκούν.

Μπορούμε να συνάψουμε σύμφωνο συμβίωσης, αλλά όχι γάμο.

Μπορούμε να τεκνοποιήσουμε, αλλά μόνο ως ατομικότητες.

Μπορούμε να κάνουμε αναδοχή για παιδιά, αλλά όχι να τεκνοθετήσουμε.

Μπορούμε να είμαστε ελεύθερα , αλλά μόνο στο κρεβάτι μας.

Μπορούμε να έρθουμε στη ζωή, αλλά μόνο αν έχουμε τυπικά χρωμοσώματα.

Μπορούμε να απολαμβάνουμε την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας, αλλά μόνο αν τα σώματά μας χωράνε στις ιατρικές νόρμες άρρεν/θήλυ.

Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση, αλλά τα αναλυτικά μας προγράμματα δεν περιέχουν εκπαίδευση.

Μπορούμε να νιώσουμε ασφάλεια, αλλά μόνο αν κρυβόμαστε ή μένουμε αόρατα.

Οι ταυτότητές μας, η σωματική μας, έκφρασή μας και οι εκφάνσεις τους όμως σε όλη τη ζωή μας. Δικαιούμαστε να ζούμε απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και εκπληρώνοντας τις πληρωμές που μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς και οι οικογένειές μας διεκδικούμε πραγματική ισότητα χωρίς «ναι μεν… αλλά», με ασφάλεια και συμπερίληψη, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Ανευ Όρων.

Στο φετινό Athens Pride διεκδικούμε και γιορτάζουμε ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ…

Για εκπαίδευση Ανευ Όρων

Για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Ανευ Όρων

Για ασφάλεια Ανευ Όρων

Για συμπερίληψη Ανευ Όρων

Για ζωή Ανευ Όρων

Ελα να διεκδικήσουμε μια ακόμη χρονιά με την αποδοχή, τη συμπερίληψη, την ορατότητα και την ισονομία που δικαιώθηκε η ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ στην Παρέλαση Υπερηφάνειας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 19:00. Σημείο εκκίνησης: Βουλή

Μετά το τέλος της πορείας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Πηγή: newpost.gr

the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.