Φορολογικές δηλώσεις 2022: Έρχεται παράταση για την υποβολή τους

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι όπως συμβαίνει παραδοσιακά ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα επιταχυνθεί τις επόμενες ημέρες όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία λόγω και του γεγονότος ότι η φορολογική δήλωση είναι για πολλούς απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, η προθεσμία που προβλέπει ο νόμος (30 Ιουνίου) δεν θα τηρηθεί ούτε φέτος, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα προθεσμία που θα δίνει νέα ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων εντός του Ιουλίου.

Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για παράταση της περιόδου υποβολής των δηλώσεων τουλάχιστον μέχρι τις 27 Ιουλίου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη αποστολή όλων των δηλώσεων, όπως άλλωστε συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να αλλάξει το ημερολόγιο για την πληρωμή της πρώτης δόσης στο τέλος Ιουλίου.

Στόχος της παράτασης θα είναι οι «αργοπορημένοι» να μην χρεωθούν με πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής, κάτι που δεν θέλει το οικονομικό επιτελείο ενόψει και των πιθανών πρόωρων εκλογών.

Πρόκειται για όσους υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς με παιδιά του σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για την φοιτητική κατοικία και φορολογούμενους με λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους.

Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν λίγες ημέρες στην διάθεσή τους, ώστε να μην χάσουν το επίδομα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να βιαστούν.

Με την επικείμενη παράταση των φορολογικών δηλώσεων, ο Ιούλιος θα εξελιχθεί σε εξαιρετικά βαρύ μήνα καθώς εκτός από την υποβολή των δηλώσεων θα πρέπει να πληρωθούν και τέσσερις διαφορετικοί φόροι, χωρίς να συνυπολογίζονται οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.