Έρευνες δείχνουν ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως είναι οι διατροφικές παρεμβάσεις, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών χρόνιων παθήσεων και να ωφελήσουν την ψυχική υγεία.

Ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις: Μπορεί η διατροφή να ανακουφίσει από τα συμπτώματα;

Αν και για ορισμένες ρευματικές παθήσεις, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, υπάρχουν αποτελεσματικές φαρμακολογικές θεραπείες για τον περιορισμό της εξέλιξης της νόσου, για άλλες, όπως η οστεοαρθρίτιδα, τα υπάρχοντα φάρμακα μπορούν μόνο να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα.

Η γνώση γύρω από παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη διαχείριση των ρευματικών και μυοσκελετικών παθήσεων, ανοίγουν τον δρόμο για την πρόληψη και τη θεραπεία τους.

Πρόσφατη ανασκόπηση μελετών για τις επιπτώσεις της διατροφής στην εξέλιξη αυτών των παθήσεων από ερευνητές της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Συλλόγων Ρευματολογίας (EULAR), διαπίστωσε ότι καμία μεμονωμένη διατροφική παρέμβαση δεν έχει ουσιαστικά οφέλη για τα άτομα με ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.