Στη Μαλένα είχαμε την εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων. Εξετάσαμε τις υπάρχουσες τομές που είχαμε, τα πρώτα παθολογοανατομικά ευρήματα παραμένουν αλλά δε μπορούμε να τα αποδώσουμε σε ηπατική ανεπάρκεια. Δεν δείχνει ηπατική ανεπάρκεια ελλείψει κι άλλων παθολογικών αιτιών, δείχνει κάποια παρατεταμένη υποξία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου για κάποιο διάστημα, όχι μικρό. Σταματάμε όμως εκεί και δε μπορούμε να πάμε παραπέρα. Και στη Μαλένα κάναμε κάποιες χρώσεις αλλά δεν μας οδήγησαν κάπου. Στους πνεύμονες τα ευρήματα είναι μη ειδικά. Όλα βέβαια έχουν τη σημασία τους»

Πρόκειται για μια από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις, μιας και από την πρώτη στιγμή απασχόλησε ιδιαίτερα το ευρύ κοινό και φαίνεται ότι πλέον όλα φτάνουν στο τέλος.

Πάτρα: Τι έδειξαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις για την Μαλένα και την ίριδα- Τα νέα ευρήματα!

Πάτρα: Από νωρίς το πρωί της 20ης Ιουνίου, εκδόθηκε το νέο και τελικό πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, το οποίο και οδήγησε στο έυρημα ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από ασφυξία. 

Το έγγραφο περίπου 20 σελίδων επιβεβαίωσε ότι ο χαμός των δύο κοριτσιών, 3,5 ετών και 6 μηνών αντιστοίχων προήλθε από ασφυξία και όχι από κάποια ουσία, όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή T-Live, η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού έδωσε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα όλα όσα αναφέρθηκαν για τις δυο περιπτώσεις, της Μαλένας και της Ίριδας.

Όπως αναφέρουν ιατροδικαστικές πηγές στην εκπομπή: «Τα δικά μας ευρήματα είναι συμβατά πάντα εφόσον συνηγορούν και τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Οι ιατροδικαστές θα επιδείξουν το τελικό πόρισμα. Υπήρξαν κάποια ευρήματα που ήταν ενδεικτικά υποξίας, έλλειψης οξυγόνου και στα δύο παιδιά. Η υποξία μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια αλλά και σε βίαια αίτια. Από εκεί και πέρα, το πώς προκλήθηκε συνδυάζεται με τα υπόλοιπα ευρήματα των ιατροδικαστών και των τοξικολογικών εξετάσεων.

Εμείς εξετάσαμε ό,τι μας είχαν στείλει οι παθολογοανατόμοι, η κα Μητσέλου για την Ίριδα και τα πλακίδια από τον κ. Αγαπητό για τη Μαλένα. Στο υλικό του κ. Αγαπητού είχε περάσει το χρονικό διάστημα που τα υλικά κρατούνται, αποθηκεύονται. Το υλικό που είχε μείνει πίσω από τα όργανα του παιδιού είχε δοθεί για αποτέφρωση. Άρα από εκεί δε μπορούσαμε να πάρουμε νέες τομές.

Δείτε το σχετικό βίντεο παραπάνω

H κα Δήμητρα Καραγιάννη, επιμελήτρια παθολογοανατόμων του Λαϊκού Νοσοκομείου ανέφερε με την σειρά της χαρακτηριστικά για την υπόθεση της Ίριδας: «Στην Ίριδα που είχαμε όλο το υλικό πήραμε και νέες τομές. Στην Ίριδα, τη μέθοδο των χρώσεων, την κάναμε μόνο στην καρδιά επειδή εκεί κρίναμε ότι ήταν απαραίτητη να γίνει. Αυτή η χρώση που έγινε την Ίριδα μπορεί να συνηγορήσει υπέρ της ασφυξίας μόνο εφόσον συνηγορούν και τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Εμείς εντοπίσαμε στην καρδιά της Ίριδας που μπορεί να οδηγεί στον ασφυκτικό θάνατο. Εντοπίσαμε στοιχεία υποξίας.

Βέβαια ένα παιδί δε μπορεί με αγενεσία φλεβόκομβου να φτάσει στην ηλικία των 7 μηνών. Στους πνεύμονες τα ευρήματα είναι μη ειδικά. Όλα βέβαια έχουν τη σημασία τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.