Πάτρα: Καθαρό το ξεχασμένο δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Σε κανένα από τα οκτώ φιαλίδια, που η 18η ανακρίτρια είχε ζητήσει να ελεγχθούν για να εξακριβωθεί αν υπήρξε χορήγηση, και σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου της, στην 9χρονη Τζωρτζίνα, δεν βρέθηκε η ουσία κεταμίνη.

«Ήρθαν τα αποτελέσματα και δείχνουν πως δεν χορηγήθηκε καμία ουσία», είπε ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Live News.

Πρώτο και πιο κρίσιμο το – ξεχασμένο σε ψυγείο – φιαλίδιο του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου στην Πάτρα. Είναι το δείγμα που πήραν οι γιατροί στις 8 Απριλίου του 2021, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο και το πρώτο της επεισόδιο, μέσα στη νύχτα, στο σπίτι, όπως είχε υποστηρίξει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν τι έχει και παίρνουν δείγμα αίματος για να κάνουν εξετάσεις. Ένα χρόνο μετά, αυτό το δείγμα που εντοπίζεται ξεχασμένο στο ψυγείο, βγαίνει καθαρό, χωρίς ίχνος κεταμίνης, με τους ειδικούς να διατηρούν μια επιφύλαξη για το αποτέλεσμα.

«Δεν είναι θέμα παλαιότητας, είναι θέμα συντήρησης και αν ήταν ορός ή πλάσμα. Δεν έχει να κάνει με την παλαιότητα ως προς τον χρόνο», εξήγησε η ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη.

Οι εξετάσεις που βγήκαν μόλις προχθές (15/6) είναι πεντακάθαρες, με την υποσημείωση όμως ότι το αρνητικό αποτέλεσμα δεν υποδηλώνει απαραίτητα και τη μη λήψη κάποιου φαρμάκου ή άλλης χημικής ουσίας.

Η μη ανίχνευση της τυχόν ληφθείσας ουσίας μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια (το είδος του δείγματος, τη ληφθείσα μικρή δόση, το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη λήψη της ουσίας ως τη δειγματοληψία, τις συνθήκες δειγματοληψίας και τη διαθέσιμη μεθοδολογία).

Τι βρέθηκε στα φιαλίδια Ωνασείου και Αγλαΐα Κυριακού
Η ομάδα του Νίκου Ράικου εξέτασε και τα φιαλίδια που είχαν φυλαχτεί από το Ωνάσειο και το Αγλαΐα Κυριακού, στα οποία επίσης δεν βρέθηκε κεταμίνη.

Και στις δύο τοξικολογικές βρέθηκαν μόνο τα φάρμακα που δόθηκαν και περιλήφθηκαν στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας, όπως διαζεπάμη, μιδαζολάμη και αντιεπιληπτικά.

«Σίγουρα δίνει πληροφορίες ως προς την εγκυρότητα ανεύρεσης της φαρμακευτικής ουσίας, αφού διασταυρώνεται με τον ιατρικό φάκελο της μικρής», αναφέρει η ιατροδικαστής.

Τα δείγματα λαμβάνονταν κάθε φορά που το παιδί εμφάνιζε σπασμούς, αλλά σε κανένα από αυτά – ούτε καν προπαραμονή και παραμονή του θανάτου της – δεν εντοπίστηκε κεταμίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.