Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ καταφέρθηκε κατά της Τουρκίας για το θέμα του βέτο στην ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο γνωστός για τις φιλελληνικές του θέσεις γερουσιαστής, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, μίλησε στην ακρόαση που εξετάζεται η ενταξιακή πορεία Σουηδίας και Φινλάνδίας στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

«Oι επιφυλάξεις που εκφράζει η Τουρκία στην ενταξιακή πορεία Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εξυπηρετούν μόνο τον Πούτιν», είπε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Μενέντεζ κατά την ομιλία του.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Ρεπουμπλικανός Τζιμ Ρις, από την πλευρά του, ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και των δύο χωρών. «Οι ΗΠΑ σε αυτή τη φάση δεν εμπλέκονται, όμως πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι το θέμα αυτό πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί, διότι είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, ο γερουσιαστής Μενέντεζ χαρακτήρισε απαράδεκτη την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία, όπως είπε, περιλαμβάνει υπερπτήσεις και παραβιάσεις τόσο του ελληνικού εναέριου χώρου όσο και των χωρικών υδάτων. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προέρχεται από την Τουρκία, η οποία έχει υιοθετήσει μια προκλητική συμπεριφορά, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.