Χαμηλώνει τον πήχυ με το καλημέρα – και χαλάει και τη “σούπα” της επικοινωνιακής προπαγάνδας του Μαξίμου που προαναγγέλλει από το πρωί “παρέμβαση Μητσοτάκη για την ακρίβεια στα καύσιμα” – ο Υπ Οικ, Χρ Σταικούρας! Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το ύψος της παρέμβασης του Πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε πως: «η λέξη “γενναία” είναι σχετική. Για το οικονομικό επιτελείο μία παρέμβαση μπορεί να είναι γενναία, για τον πολίτη μπορεί να είναι ψίχουλα. Οι παρεμβάσεις μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά γενναίες με βάση τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε παράλληλα να περιγράψει το περιεχόμενο και το ύψος μιας νέας παρέμβασης, αρκούμενος να πει ότι «θα είναι αυτό που θα ανακοινώσουμε την επόμενη εβδομάδα». Επανέλαβε ότι «τα κατά 1,2 δισ. ευρώ αυξημένα έσοδα δεν είναι μόνιμα έσοδα. Το σημαντικότερο κομμάτι, πάνω από τα μισά, προέρχεται από τον ΕΝΦΙΑ, ουσιαστικά είναι έσοδα που θα παίρναμε στο μέλλον. Δεν έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο που μπορεί κάποιος να συμπεράνει» καθώς και ότι «οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Πρώτα βρίσκεις το δημοσιονομικό χώρο, μετά θέτεις τις προτεραιότητες … το σημαντικό είναι ότι διασφαλίζεται δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον παρεμβάσεις στο χώρο των καυσίμων».

Πηγή: avgi.gr

the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.