«Να αιτιολογηθεί από πού προκύπτει η αναγωγή των 6.5 μg/ml αίματος, σε σχέση με την αναφερόμενη περιεκτικότητα του αίματος της θυγατέρας μου σε κεταμίνη και να προσδιοριστεί με ποια μέθοδο καταλήγουν τα εργαστήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης στο παραπάνω ποσοστό. Επίσης, να ερωτηθούν οι αρμόδιοι για ποιο λόγο η εξαγωγή του σχετικού αποτελέσματος φέρεται να γίνεται ακριβώς την ίδια ημέρα (28/3/2022) και από τα δύο εργαστήρια, εάν δηλαδή υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για αυτό το γεγονός ή εάν πρόκειται για απλή σύμπτωση.

Θρίλερ στην Πάτρα: Τι δείχνουν οι εξετάσεις για την Μαλένα και την Ίριδα

Να ζητηθεί ποσοτικός έλεγχος και προσδιορισμός περιεκτικότητας σε αίμα και για τις άλλες (πλην της κεταμίνης) φαρμακευτικές ουσίες που προέκυψαν από την τοξικολογική εξέταση του παιδιού μου, ώστε να μπορέσει να γίνει από τους τεχνικούς συμβούλους που πρόκειται να διορίσω συγκριτικός/συνδυαστικός έλεγχος του συνόλου της χορηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής.

Των Δ. ΠΑΝΑΝΟΥ, Α. ΚΑΝΔΥΛΗ

Να ερωτηθούν οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” εάν η κλινική εικόνα του παιδιού και τα συμπτώματα που αυτό παρουσίασε κατά τον επίδικο χρόνο συμβαδίζουν με τη χορήγηση της συγκκριμένης ουσίας (κεταμίνη).

Όπως τονίζει στη Realnews ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, «είναι πιθανό το τοξικολογικό πόρισμα των ειδικών του ΑΠΘ να μη δείξει λήψη ουσιών. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να τεθούν νέες αιτίες θανάτου και δη ασφυκτικού», καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τονίζει ότι η τοξικολογική εξέταση στην περίπτωση της Μαλένας και της Ίριδας δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Πρόκειται για μια δύσκολη εξέταση, λόγω και της παρέλευσης χρόνου. Ακόμη και αν βγουν αρνητικά τα αποτελέσματα, δεν σημαίνει ότι ήταν αρνητικά και στην πραγματικότητα», τονίζει.

Σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση συμπερασμάτων, ο Δ. Γαλεντέρης τη χαρακτηρίζει εύλογη, λέγοντας ότι «τέτοιες εξετάσεις χρειάζονται χρόνο και επιπλέον οι συνάδελφοι δεν δουλεύουν πάνω σε συνηθισμένα υλικά. Οφείλουν να κάνουν κάποιες διαδικασίες πρώτα για να ‘‘ξεπλύνουν’’ τους ιστούς από τη φορμόλη και την παραφίνη και μετά να κάνουν προσπάθειες για την ανίχνευση ουσιών. Συνεπώς είναι μέσα σε λογικό πλαίσιο η καθυστέρηση που παρατηρείται».

Την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας φτάνει προς το τέλος της, η Ρούλα Πισπιρίγκου επανέρχεται με μία σειρά νέων αιτημάτων.

Όπως είχε αποκαλύψει η «R», η δικαστική λειτουργός απέρριψε όλα εκείνα που είχε υποβάλει στις 28 Απριλίου η προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών. Όμως, με δύο νέα έγγραφα που κατατέθηκαν, η 33χρονη ζητά, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.