Η Ελένη Κούρκουλα ολοκλήρωσε την Πέμπτη την κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη στην υπόθεσή του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το «κάδρο» δεν βγήκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ειδικά η Λίνα Μενδώνη, καθώς καθ΄όλη τη διάρκεια της κατάθεσης δόθηκε πολιτική διάσταση από τη μεριά της Ελ. Κούρκουλα, αποδίδοντας τις κατηγορίες του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε… μια προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Η κα Μενδώνη κακώς χρησιμοποίησε τη φράση ότι οι ηθοποιοί εξαπατούν. Είναι λάθος της», είπε αρχικά η Ελένη Κούρκουλα.

Η μάρτυρας, συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, επισήμανε πως η υπουργός Πολιτισμού «φοβούμενη το πολιτικό κόστος για να υπερασπίσει εαυτό της και τη κυβέρνηση, εξανάγκασε σε παραίτηση τον Δημήτρη Λιγνάδη… Υπήρχε φημολογία ότι κάτι θα συμβεί με τον Λιγνάδη. Είχε φτιαχτεί μία ατμόσφαιρα λες και επρόκειτο για τον Κουφοντίνα. Εγώ πιστεύω ότι αυτό στηνόταν από πριν, και ξαφνικά είδαμε τη συνέντευξη του Νίκου Σ.».

Μαρία Κουρτέση (υποστήριξη κατηγορίας): Μπορείτε να συγκεκριμενοποιήσετε ποιοι ζηλεύουν τόσο τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον κυνηγούν;

Μάρτυρας: Ονομαστικά δεν ξέρω. Το θέατρο είναι άκρως ανταγωνιστικό.

Μ. Κουρτέση : Τα κίνητρα τους;

Μάρτυρας: Ο φθόνος. Δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με προσωπικά, βρήκαν ένα ζωηρό ερωτικά άνθρωπο για να πλήξουν την Κυβέρνηση.

Η μάρτυρας χαρακτήρισε «περίεργες προσωπικότητες» τους καταγγέλλοντες ενώ αιτιολογώντας τον χαρακτηρισμό είπε πως «αυτό το συμπέρασμα το έβγαλα σκεπτόμενη τα εξής: Αυτοί οι νεαροί λένε ότι ονειρεύονταν να γίνουν ”Ρουβάς” και μεγάλοι σταρ. Τελικά αποφάσισαν να πάνε σε κάποιο ωδείο, να πάνε σε άλλους ανθρώπους, να τους βοηθήσουν; Αυτό δεν το είδα, δεν το έχω ακούσει να έχει γίνει. Μου ακούγονται περίεργα αυτά που είπαν, ”τον πήρα από το αεροδρόμιο τηλέφωνο”, ”πήγαμε σπίτι μου”, ”μου την έπεσε και ξαναπήγα σπίτι του διότι ήθελα να γίνω Ρουβάς”».

Γιάννης Βλάχος (υποστήριξη της κατηγορίας): Αμφισβητείτε κατά αυτόν τον τρόπο την αξιοπιστία τους;

Μάρτυρας: Όχι, απλά όταν θέλω να γίνω κάτι στον χώρο του θεάτρου προσπαθώ και γίνομαι. Δεν γνωρίζω έναν παντοδύναμο Λιγνάδη, όπως ήταν τότε, και με βιάζει και ξαναπάω να βιαστώ και ξαναπάω. Δεν βλέπω ένα παιδί που αγωνίζεται για να μπει στον χώρο.

Γιάννης Βλάχος: Είπατε για μια φωτογραφία που έχει (σ.σ. ο Αλί) μετά το γυμναστήριο, πώς την είδατε;

Μάρτυρας: Στη δημοσιότητα.

Γ. Βλάχος: Τι το περίεργο βρίσκετε σε έναν άνθρωπο που αγαπάει τη γυμναστική και βγάζει φωτογραφίες το σώμα του;

Μάρτυρας: Εγώ δεν είπα για φωτογραφίες. Είπα ότι δεν βλέπω ένα παιδί που με μόχθο προσπαθεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο συνήγορος Γιάννης Βλάχος επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «περίεργες προσωπικότητες» ζήτησε από τη μάρτυρα να εξηγήσει ακριβώς τι εννοεί με την ίδια να επιμένει πως δεν διέγνωσε στον πρώτο καταγγέλλοντα «ένα παιδί που μπήκε στο μόχθο της ζωής για να κατακτήσει το όνειρο του και να γίνει κάτι», ενώ απευθυνόμενη στο δικηγόρο υποστήριξης της κατηγορίας η μάρτυρας τόνισε «να κοιτάξετε στα παιδιά σας να μάθετε πως να κατακτήσουν αυτό που θέλουν με κόπο και να μην γίνουν βίζιτες», προσθέτοντας πως για να γίνεις μουσικός χρειάζεται κόπος και οι πιο ταλαντούχοι και δουλευταράδες τα κατάφεραν.

Μ. Κουρτέση: Γιατί χρησιμοποιήσατε αυτή τη λέξη, βίζιτες για καταγγέλλοντες;

Μάρτυρας: Δεν το είπα για καταγγέλλοντες. Είπα ότι παρά πολλοί που δείχνουν τα κορμιά τους στα social media είναι πολλές φορές βίζιτες.

Πηγή: documentonews.gr

Evina K.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.