Εξελίξεις στον τομέα του εμβολιασμού, αφού η επιτροπή, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα, κατά πληροφορίες αποφασίζει το ξεκλείδωμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό, με 4η δόση, για όσους είναι άνω των 30.

Μέχρι τώρα τέταρτη δόση μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι ήταν άνω των 60 ετών. Για αυτούς και μόνο ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα εμβολιασμού. Για τους άνω των 60 παραμένει και η ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό.

Ωστόσο, η επιτροπή αποφασίζει να ανοίξει την πλατφόρμα εμβολιασμού για 4η δόση και για όλους άνω των 30 ετών, εφόσον το επιθυμούν.

Σύμφωνα με πηγές από την επιτροπή των ειδικών: «Η σύσταση της επιτροπής παραμένει αμετάβλητη. Απλώς, η πλατφόρμα θα ξεκλειδώσει για τους άνω των 30, εφόσον το επιθυμούν για προσωπικούς λόγους (ταξίδι κ.λπ.)».

Προφανώς η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την έξαρση που παρατηρήθηκε στα κρούσματα Covid τις τελευταίες ημέρες. Έξαρση δεν καταγράφεται μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, με τους ειδικούς σε πολλές χώρες να μιλούν για ένα νέο κύμα κορωνοϊού.

Η χαλάρωση των μέτρων μετά από μια περίοδο 2,5 χρόνων πανδημίας που έφερε πολλούς περιορισμούς και την ανάλογη κούραση και οι νέες υποπαραλλαγές που έχουν εμφανιστεί οδήγησαν σε αυτή την αύξηση κρουσμάτων. Μάλιστα, καταγράφεται και αρκετά σημαντικό ποσοστό επαναμολύνσεων, κάτι που, όπως ήταν λογικό, έφερε νωρίτερα το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό με 4η δόση για τους άνω των 30 που το επιθυμούν, σε μια προσπάθεια να ανανεωθούν τα αντισώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.