Οι μοτοσικλέτες μοτο-κρος ή dirt bikes όπως λέγονται στην Αμερική αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα από την αστυνομία. Και δικαίως.

Γιατί οι Αμερικανοί καταστρέφουν μοτοσικλέτες μοτο-κρος; (+video)

Μπορεί εμείς εδώ στην χώρα μας να θεωρούμε την κυκλοφορία των off road μοτοσικλετών σε δημόσιους μία κανονική συνθήκη (παρά το ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο), όμως σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτό είναι κάτι που θεωρείται εντελώς απαράδεκτο.

Η νομοθεσία στις ΗΠΑ κάνει ξεκάθαρο ότι είναι παράνομο να κυκλοφορούν μοτοσικλέτες μοτο-κρος σε δημόσιους δρόμους, πεζοδρόμια ή σε γειτονιές.

Τα dirt bikes όπως λέγονται είναι κατασκευασμένα για χρήση μόνο εκτός δρόμου και δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να οδηγούνται στους δημόσιους δρόμους, καθώς στα περισσότερα από αυτά λείπουν τα φωτιστικά σώματα, τα φλας, ενώ δεν μπορούν να ασφαλιστούν.

Αντίστοιχοι νόμοι ισχύουν στις περισσότερες χώρες του κόσμου όμως στις ΗΠΑ η εφαρμογή του είναι άμεση και χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Στο video του πρακτορείου Reuters βλέπουμε μία ειδική εκδήλωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, όπου μπροστά στις κάμερες έχουν μαζέψει έναν μεγάλο αριθμό από κατασχεμένες μοτοσικλέτες μοτο-κρος και “γουρούνες”.

Ο αρχηγός της αστυνομίας λέει ότι η κυκλοφορία αυτών των μοτοσικλετών είναι αφενός μεν ενοχλητική από την άλλη είναι παράνομη και επικίνδυνη. Και υποστηρίζει ότι δεν θα γίνει ανεκτή η κυκλοφορία τους σε δημόσιους δρόμους.

Στην συνέχεια αναλαμβάνει μία τεράστια μπουλντόζα να λιώσει όλες τις κατασχεμένες μοτοσικλέτες, με τις κάμερες των ΜΜΕ να καταγράφουν το περιστατικό προς γνώση και συμμόρφωση.

Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα ξεκινήσει και στην χώρα μας μία συζήτηση για το καθεστώς που διέπει την κυκλοφορία αυτών των μοτοσικλετών, με άμεση εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας και χωρίς να χρειαστεί να φθάσουμε σε αυτά τα μάλλον ακραία μέσα.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.