Ο Ανδρέας Ηλιάδης μίλησε στη δημοσιογράφο Βούλα Αγγουρά και την εκπομπή Χαμογέλα και πάλι» και εξήγησε  πότε, σε ποια ποσότητα και για ποιον λόγο χορηγήθηκε η κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα.

Ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, εξήγησε: «Τα φάρμακα που είχε αναφέρει ο δικηγόρος αφορούν δοσολογίες που περιγράφονται στο διάγραμμα επειγόντων φαρμάκων της μονάδας και δεν αφορούν σε φάρμακα που έλαβε η ασθενής.

Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά σε αυστηρά θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 για τη διατήρηση της καταστολής, ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα, κατά την προσπάθεια διάσωσης του εγκεφάλου της από το κυτταροτοκικό οίδημα που δημιούργησε η καρδιακή ανακοπή. Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με άλλα περίπλοκα φάρμακα υποστήριξης της καρδιακής και όχι μόνο λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Πoτε χoρηγήθηκε κεταμίνη στην Tζωρτζίνα, σε ποια πoσότητα και για πoιο λόγo

Το φάρμακο κεταμίνη υπάγεται στα ναρκωτικά φάρμακα και χρησιμοποιείται με αυστηρότατο πρωτόκολλο στη Μονάδα Παίδων. Δίδεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους εντατικολόγους παίδων στον χώρο της μονάδας εντατικής θεραπείας. Μετά τη χρήση, η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε.

Την επόμενη ημέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο, το οποίο και αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη, έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις τρεις αμπούλες που φυλάσσονται σε χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας. Η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά στον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει, δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα. Αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στη μονάδα και δεν αφορούν συνταγογράφηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.