Έφτασε πριν από λίγο η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην ΓΑΔΑ.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είναι το τελευταίο άτομο που θα εξετάσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, πριν παραδώσουν το πόρισμα και τα αποτελέσματα των καταθέσεων, καθώς εκείνη είναι που βρήκε νεκρή την μόλις 6 μηνών Ίριδα.

Δείτε φωτογραφίες από τη στιγμή που έφτασε στη ΓΑΔΑ:

Τσαντίρης: Θα υπάρξει έρευνα για το αρχικό πόρισμα ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων

Για παράλληλη έρευνα που εξελίσσεται σχετικά με το αρχικό πόρισμα ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων για τον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα έκανε λόγο ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης. Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Γιώργου Χουδαλάκη, Γιάννη Μιχελάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη, ο κ. Τσαντίρης υποστήριξε ότι «θεωρώ ότι υπάρχει ή θα υπάρξει μια παράλληλη έρευνα που εξελίσσεται για το πόρισμα των ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων για τις αρχικά λάθος διαγνώσεις και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αναζητηθούν και εξηγήσεις. Αυτή η υπόθεση έχει αρκετό ορίζοντα ακόμα».

Όπως τόνισε ο έμπειρος ιατροδικαστής, «πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση. Έχουμε τρεις θανάτους που πλέον αποδίδονται χωρίς καμία αμφιβολία σε εγκληματική πράξη και έχουμε άλλα γεγονότα να διερευνηθούν».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πρώτο παιδάκι αρχικά είχε ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια και πλέον κρίθηκε ότι είναι ασφυξία. Η ηπατική ανεπάρκεια δεν προέκυπτε από το ιστορικό νοσηλείας, από τα έγγραφα, από τις ίδιες τις καταθέσεις. Εκεί υπάρχει ίσως κάτι στην ερμηνεία. Είχε διασωθεί όμως βιολογικό υλικό ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες επανεξετάσεις, διενεργήθηκαν άλλες εξετάσεις, αποκλείστηκαν άλλα αίτια, ολοκληρώθηκε ο γονιδιακός έλεγχος. Δεν είναι η πρώτη φορά που και στο εξωτερικό ένα τέτοιο συμβάν «μαρτυρείται» σε μεταγενέστερο στάδιο».

Ο κ. Τσαντίρης συμπλήρωσε ότι «στο δεύτερο παιδάκι δεν έκανε τη διάγνωση της αγενεσίας φλεβοκόμβου ιατροδικαστής, αλλά παθολογοανατόμος. Μια διάγνωση που έως και προχθές δεν είχε αμφισβητηθεί. Είχε αρχίσει μια πολύ μεγάλη συζήτηση μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού. Δεν υπήρχε όμως επίσημη διαφορετική εκδοχή, τώρα τέθηκε, οι ανακριτικές Αρχές τώρα έδωσαν εντολές οπότε τώρα έρχεται το συμπέρασμα περί βίαιου ασφυκτικού θανάτου».

«Η Μαλένα είχε ένα βαρύ νόσημα, εμφανίστηκε στο νεκροτομικό τραπέζι με εξωτερικές κακώσεις που δεν ήταν τόσο σοβαρές ώστε να προκαλέσουν θάνατο από μόνες του. Ο ιατροδικαστής μπορεί να έδωσε μια δική του ερμηνεία ωστόσο έλαβε γενετικό υλικό που έμεινε στον χρόνο και επανεξετάστηκε με αποτέλεσμα να επαληθευθούν παλαιά ευρήματα και να ανακαλυφθούν νέα. Αυτό οδήγησε τους νέους ιατροδικαστές σε μια ορθή ερμηνεία.  Αν και υπήρχε η άστοχη ερμηνεία αρχικά, οι ειδικοί είχαν λάβει βιολογικό και φωτογραφικό υλικό ώστε να γίνουν επισκοπήσεις εξωτερικά στο σώμα ακόμη και τώρα. Κανένα εύρημα δεν αμφισβητήθηκε αλλά ερμηνεύτηκε σωστά» τόνισε ο κ. Τσαντίρης και πρόσθεσε:

«Τρεις θάνατοι στην ίδια οικογένεια είναι αδύνατο να συμβούν αν δεν υπάρχεις γονιδιακό πρόβλημα, χωρίς έκδηλο νόσημα που μπορεί να βλάψει τα παιδιά αν κληρονομηθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.