Αρκετοί χειριστές eVTOL (ιπτάμενο ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης) ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις πρώτες πτήσεις των αεροταξί στην Ιαπωνία.

Από τις πρώτες εταιρίες που πήρε έγκριση είναι η «SkyDrive» η οποία έχει και την υποστήριξη της Suzuki.

Το πρωτότυπο eVTOL, ακολούθησε ένα διθέσιο ιπτάμενο αυτοκίνητο με το όνομα SkyDrive SD-05. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο του είδους του και έχει λάβει επίσημη έγκριση.

Πριν από λίγο καιρό, η προσοχή όλων στράφηκε προς το μικρότερο eVTOL στον κόσμο, το SD-03, ένα μονοθέσιο με διαστάσεις 4 x 4 x 2 μέτρα. Μπορούσε να αντέξει μόνο για δέκα λεπτά, αλλά ήταν ένα πολύ γρήγορο ιπτάμενο όχημα, που… έπιανε 50 χλμ/ώρα.

Η SkyDrive εκμεταλλεύτηκε είχε την τεχνογνωσία, που απέκτησε από την ανάπτυξη του SD-03 για να καταλήξει σε ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα ήταν πλήρως πιστοποιημένο για να λειτουργεί ως αεροταξί. Το SD-05 διαθέτει όχι μόνο φουτουριστική εμφάνιση αλλά και οκτώ έλικες που μπορούν να το μετακινήσουν με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Με βάρος απογείωσης πάνω από 500 κιλά και χρόνο πτήσης μεγαλύτερο από 30 λεπτά, αυτό το διθέσιο έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως Ιπτάμενο Όχημα Μεταφοράς Ανθρώπων ή Αντικειμένων.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής φαίνεται να βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Νωρίτερα φέτος, ανακοίνωσε ότι η Suzuki θα δώσει βοήθεια στην ανάπτυξη της τεχνολογίας κινητήρων αλλά και συστημάτων ελέγχου. Ένα άλλο πρόσφατο ορόσημο είναι ότι η SkyDrive κατέληξε σε συμφωνία με το Ιαπωνικό Γραφείο Πολιτικής Αεροπορίας (JCAB) του Υπουργείου, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT) για την έγκριση τύπου.

Όπως καταλαβαίνετε, ο δρόμος για την πιστοποίηση και λειτουργεία των eVTOL είναι μακρύς και δύσκολος. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει η παραγωγή του ιπτάμενου αυτοκινήτου αρχικά για δοκιμές και επιδείξεις σε κανονικές συνθήκες. Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ληφθεί η πιστοποίηση, αλλά η SkyDrive πιστεύει ότι θα ξεκινήσει τις υπηρεσίες των Ιπτάμενων ταξί το 2025.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.