Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι υγειονομικοί, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την υγεία, κάνοντας λόγο για εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

ΠροηγούμενοΘεσσαλονίκη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο 1ο ΓΕΛ Πολίχνης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Έξω από τα γραφεία της 3ης – 4ης ΥΠΕ πραγματοποιούν κινητοποίηση αυτή την ώρα υγειονομικοί, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο.

«Διαδηλώνουμε ενάντια στο νομοσχέδιο που πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το οποίο όμως είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος.

Ο ίδιος κάνει λόγο για διατάξεις που αποτελούν επί της ουσίας φραγμό για περαιτέρω εξετάσεις των ασθενών και ως εκ τούτου φέρνουν μείωση του κόστους για το δημόσιο, απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης, όπως ανέφερε, να μετακυλίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης στους πολίτες ώστε να πληρώνουν από την τσέπη τους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για την απουσία νέων προσλήψεων. «Το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί από τους υγειονομικούς και ζητάμε να απορριφθεί άμεσα», όπως επισημαίνει.

Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, τονίζει από την πλευρά της πώς ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί ως ασφαλιστική εταιρεία.

Όπως επισημαίνει: «Αν δεν υπήρχε δημόσια υγεία, με όλα αυτά που έχουμε περάσει με την πανδημία, σκεφτείτε σε τι κατάσταση θα ήταν ο λαός μας. Θέστε αυτό σε σύγκριση με το νομοσχέδιο που περνάει, που ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί την υγεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί ως ασφαλιστική εταιρεία. Δεν μας αξίζει αυτό. Οι προηγούμενες γενιές έδωσαν το αίμα τους για να στήσουν αυτή την κοινωνική ασφάλιση και αυτά τα σωματεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.