Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ – Κατηγορούν το υπουργείο Μεταφορών για μη τήρηση των συμφωνηθέντων. Τα αιτήματά τους

Νέα 24ωρη απεργία πρόκειται να προκηρύξει, ακόμη και εντός της ημέρας, σήμερα, το σωματείο εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Το πρωί πρόκειται να συνεδριάσει το δ.σ. του σωματείου προκειμένου να ορίσει την ημέρα της απεργίας η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πιθανότατα για την προσεχή Πέμπτη 12 Μαΐου.

Οι βασικές διεκδικήσεις της νέας απεργιακής κινητοποίησης είναι δύο:

2. Η επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού. Τα δύο αυτά επιδόματα είχαν περικοπεί από τη μισθοδοσία του Μαρτίου, ενώ δεν πρόκειται να καταβληθούν ούτε σε αυτήν του Απριλίου η οποία, όπως εξήγησε ο κ. Δήμκας, έκλεισε χθες. Για την καταβολή των επιδομάτων θα πρέπει να εκδοθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά και να ψηφιστεί και μία τροπολογία η οποία θα προβλέπει, αφενός την επανακαταβολή τους και αφετέρου ότι το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να ζητήσει την επιστροφή τους ως αχρεωστήτως καταβληθέντων για όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον Ιούλιο του 2017 για το οποίο καταβάλλονταν χωρίς να υπάρχουν οι προβλεπόμενες ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτά τα αιτήματα υπήρξαν ήδη κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, είτε με τη μορφή 24ωρης απεργίας είτε με στάσεις εργασίας χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, παρά τις δεσμεύσεις εκ μέρους του υπουργείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.