Φωτογραφική» (ν)τροπολογία για να παραμείνει στην θέση του ο «γαλάζιος» κατηγορούμενος με αμετάκλητο βούλευμα για απιστία σε βαθμό κακουργήματος,  νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, κατατέθηκε σκανδαλωδώς από το Υπουργείο Ανάπτυξης «μέσα» σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Γνωρίζουμε ότι στις 21/1/2022 το Βούλευμα που αφορά το σκάνδαλο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας κατέστη αμετάκλητο . Στις 31/1/2022 θέσαμε το ζήτημα παραμονής του κ. Μαρλαφέκα καθώς αυτός βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων και  ο νόμος 4497/2017 που ισχύει και για τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες έλεγε ότι όποιος παραπεμφθεί σε δίκη με αμετάκλητο Βούλευμα σε βαθμό κακουργήματος , είτε αυτοδιοικητικός , είτε παράγοντας της διοίκησης του Επιμελητηρίου, τίθεται σε αργία. Όμως έκπληκτοι ανακαλύψαμε πριν από μερικά 24ωρα ότι στις 21/3/2022 με τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης μέσα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , άλλαξαν «φωτογραφικά» τον νόμο ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει ότι για να τεθεί σε αργία ο πρόεδρος του επιμελητηρίου δεν αρκεί το αμετάκλητο Βούλευμα αλλά να του έχει επιβληθεί και προσωρινή κράτηση ! Περιορισμός που δεν έχει επιβληθεί στον κ. Μαρλαφέκα.  Είναι καθαρά μια «φωτογραφική» τροπολογία που προσβάλει βάναυσα το κύρος του πολιτικού μας συστήματος και την Δημοκρατία

Φωτογραφική (ν)τροπολογία Άδωνη για χάρη του Μαρλαφέκα που διώκεται

Με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης άλλαξε «φωτογραφικά» ο νόμος ο οποίος μεταξύ άλλων πλέον προβλέπει ότι για να τεθεί σε αργία ο πρόεδρος του επιμελητηρίου δεν αρκεί το αμετάκλητο Βούλευμα αλλά να του έχει επιβληθεί και προσωρινή κράτηση ! Περιορισμός που δεν έχει επιβληθεί στον κ. Μαρλαφέκα.

Η πρωτοφανής μεθόδευση υπέρ ενός προσώπου που ελέγχεται από την Δικαιοσύνη με την βαρύτατη κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας, έχει προκαλέσει σάλο και οργή στους κόλπους του Επιμελητηρίου Αχαΐας αλλά και έντονους τριγμούς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη της οποίας κάνουν λόγω για πρωτοφανές σκάνδαλο και μεθοδεύσεις που ενδεχομένως να μη τις γνωρίζει ο πρωθυπουργός.

Ο νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας βρίσκεται μεταξύ των 87 συνολικά προσώπων που παραπέμπονται με το 442/220 αμετάκλητο από τις 21/1/2022  Βούλευμα σε δίκη,  για την μεγάλη κομπίνα στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα,  με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Όλα τα πρόσωπα που παραπέμπονται – σύμφωνα με το Βούλευμα – (μέλη των εκάστοτε  διοικήσεων της Τράπεζας, υπάλληλοι,  δανειολήπτες που ήσαν διαχειριστές ή διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών και φυσικά πρόσωπα) – εμπλέκονται διαχρονικά στην δυσώδη υπόθεση της «αρπαχτής» των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με όχημα την «αμαρτωλή» Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Διαβάστε επίσης: Σε δίκη για το σκάνδαλο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής

Την «φωτογραφική» (ν)τροπολογία επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου Αχαΐας Παναγιώτης Κρίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.